Sala de premsa Premsa i mitjans

Ens ha deixat Francesc Puchal, primer degà de la Facultat de Veterinària

Francesc Puchal i Mas

Ens ha deixat el Dr. Francesc Puchal i Mas, impulsor i fundador de la Facultat de Veterinària de la UAB l’any 1982 de la que fou el primer degà.

30/10/2020

El Dr. Puchal, catedràtic de Nutrició Animal a la UAB, ha estat una figura clau en la història de la veterinària catalana. El seu caràcter emprenedor, el seu entusiasme i la seva gran capacitat de treball li van permetre desenvolupar la seva carrera professional en diferents àmbits, tots ells relacionats amb l’àmbit de la veterinària: a nivell empresarial, com a fundador de l’empresa Industrial Técnica Pecuaria S.A. (ITPSA), que fou guardonada l’any 2003 amb el premi de l’Agricultura Catalana com a reconeixement al seu lideratge en el camp de la nutrició; com investigador, amb nombroses publicacions en revistes especialitzades; i com a docent, sent moltes les promocions de veterinaris que ell va formar.   

La seva excepcional contribució a una professió que tant estimava, la de la veterinària, el va fer rebre nombroses distincions, entre les quals  destaquen la Medalla de l'Agricultura Catalana de la Generalitat de Catalunya (1987), la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (1999) i la Creu de Sant Jordi (2011).

La Universitat en general, i la Facultat de Veterinària en particular, volen manifestar el seu pesar per aquesta pèrdua. Ens deixa un amic, un professor, un company de feina. Ens deixa una gran persona.