Sala de premsa Premsa i mitjans

Ens deixa Joan Pagès, professor emèrit de Ciències de l'Educació

Joan Pagès

Ens ha deixat Joan Pagès, professor emèrit del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials. La rectora, l'equip de govern, el degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i tota la comunitat universitària expressen el seu sentiment de condol a la família i amics.

03/06/2020

Joan Pagès Blanch, llicenciat en Filosofia i Lletres (Història moderna i contemporània, UB, 1972) i doctor en Ciències de l’Educació (UAB, 1993), era professor de didàctica de les ciències socials a la UAB des de l’any 1977. Va ser també mestre i professor de secundària.

Va ser degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i director del Departament de Didàctica de la Llengua, de la Literatura i de les Ciències Socials en diverses etapes.

La seva recerca es va centrar en temes curriculars, en especial en ensenyament i didàctica de la història i en educació per a la ciutadania.

Membre dels Consells de redacció, dels Consells Científic i assessors de diferents revistes de didàctica i d’educació (Perspectiva Escolar, Enseñanza de las Ciencias Sociales, Íber, Le Cartable de Clio, Reseñas de Enseñanza de la Historia, etc...) va participar en gran quantitat de congressos, simposis, etc... dedicats a l’ensenyament/aprenentatge de les ciències socials, la geografia i la història.

Va coordinar diversos postgraus, en especial a Nicaragua, i va participar en tota mena d’activitats de formació continuada del professorat (escoles d’estiu, tallers, seminaris, etc..) i en activitats de formació organitzades per  diferents universitats catalanes, espanyoles, europees i llatinoamericanes.

El professor Pagès va ser soci fundador i expresident de l’Asociación Universitaria de Profesorado de Didáctica de las Ciencias Sociales i impulsor de les xarxes més importants d’ensenyament de la història, la geografia i les ciències socials a nivell nacional, europeu i iberoamericà.

La rectora, l'equip de govern, el degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i tota la comunitat universitària expressen el seu sentiment de condol a la família i amics.

Si es vol mostrar el condol a la família, es pot fer a través d'aquest enllaç: https://www.sfbsa.es/ca/defuncio/joan-pages-blanch