Sala de premsa Premsa i mitjans

Ens deixa el professor Rogelio Linares, de la Facultat de Ciències

Rogelio Linares Santiago

Ens ha deixat  Rogelio Linares, professor del Departament de Geologia de la UAB. La Universitat fa arribar el condol més sincer a totes les persones que el coneixíeu i l'apreciàveu i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

08/04/2020

Ens ha deixat Rogelio Linares Santiago, professor de  l'Àrea de Geodinàmica Externa del Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Universitat fa arribar el condol més sincer a totes les persones que el coneixíeu i l'apreciàveu i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

Els companys i companyes del Departament de Geologia han escrit unes línies en el seu record:

En Rogelio era un company i amic amb el que hem pogut compartir anys de docència i recerca al Departament de Geologia. Es va formar i doctorar a la UAB on també va començar la seva carrera docent. Després d’uns anys a la UdG, a on també ha deixat grans amics, va tornar i, com a Titular, es va integrar a la Unitat de Geodinàmica Externa i d’Hidrogeologia on va ser un referent per a tots els que vam tenir la sort de desenvolupar la nostra carrera al seu costat.

I així ha pogut exercir  fins que fa més d’un any va començar una lluita ferotge contra la malaltia que l’ha portat a la mort.

Era un treballador incansable, innovador, amb grans aptituds per a la didàctica de les Ciències de la Terra. Sabia explicar i despertar l’interès sobre els processos geològics, sempre adaptant-los a les necessitats dels diferents col·lectius. Això el va fer imprescindible a la docència de les noves titulacions de Ciències Ambientals i de Biologia Ambiental. Sempre estimat i reconegut pel seus alumnes.

Era un científic intuïtiu, brillant i amb gran capacitat de lideratge.  Apassionat de la geomorfologia, sempre aportava idees noves i obria nous camins que el van portar a col·laborar amb investigadors de prestigi internacional de nombroses universitats com les de Girona, Zaragoza, Cantabria, Cádiz o Florida i centres de recerca d’arreu (IGME, GSI, PSI, NASA,...), essent, per exemple, capaç de portar la Conca de Tremp a Mart.

Tenia un caràcter fort i lleial. Trobarem a faltar la seva energia i simpatia amb la que cada dia saludava quan arribava i l’entusiasme que posava i transmetia en tot el que feia.

Et tindrem sempre en el nostre record!!!