Ens deixa el professor Carles Perelló Valls

Carles Perelló

El 27 de gener passat ens va deixar el professor emèrit Carles Perelló Valls,  qui fou catedràtic del Departament de Matemàtiques. La UAB expressa el condol més sentit a les persones que l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

29/01/2021

El 27 de gener passat ens va deixar el professor emèrit Carles Perelló Valls. Perelló va presentar l’any 1965 la tesi doctoral a la Brown University (Providence, EUA) sota la direcció de Jack K. Hale amb el títol “Periodic solutions of ordinary differential equations with and without time lag”. Va ser professor de la UAB durant més de 35 anys, on va ingressar l'any 1973, i fou nomenat catedràtic de l'Àrea de Matemàtica Aplicada l'any 1984.

Va centrar el seu àmbit de recerca principal en els Sistemes Dinàmics i les Equacions en Derivades Parcials, àrea en la que va fundar un grup de recerca en el Departament de Matemàtiques i en la que va dirigir 7 tesis doctorals.

Va ser el primer director de l'Escola de Doctorat i Formació Continuada de la UAB, des de l’any 1994 fins al 2002 i assessor del conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació del Govern de la Generalitat de Catalunya de 2004 a 2006.

Va ser President de la Societat Catalana de Matemàtiques entre el 2006 i el 2010. El 2002 li va ser atorgada per part de la Generalitat de Catalunya la medalla Narcís Monturiol.

Els companys del Departament de Matemàtiques han dedicat unes paraules a la seva memòria: “Pensar en el Carles és pensar en música mexicana i cançons catalanes, passejades per la muntanya, paelles i vetllades entranyables, matemàtiques pures, matemàtiques aplicades - per a “entendre el món”-, entusiasme, compromís, i molt caliu humà.”