Sala de premsa Premsa i mitjans

European Performing Science Night, un projecte per a la Nit Europea de la Recerca

Projecte European Performing Science Night

La European Performing Science Night, liderat per la Fundació Èpica-La Fura dels Baus i amb participació de la UAB, organitzarà diversos esdeveniments la propera Nit Europea de la Recerca, el 24 de setembre, a Badalona. El projecte, que obrirà properament una convocatòria a la participació, mostrarà com els professionals de la recerca contribueixen a la societat en un format multidisciplinari i atractiu per a un ampli ventall de públic.

04/06/2021

La European Performing Science Night, finançada per les accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA), serà en si mateixa un esdeveniment científic, on els grups de recerca duran a terme experiments amb un ampli espectre de la societat civil, tant en línia com presencialment. El públic actuarà, en termes artístics, fomentant la comprensió de l’impacte de la investigació en la vida quotidiana dels ciutadans i animant els joves a emprendre carreres de recerca. El projecte demostrarà el valor de la inversió de la UE en la investigació de la UE, basada en la diversitat de la UE i la riquesa d’enfocaments i idiomes entre les comunitats, afirmen els organitzadors.

Per dur a terme el projecte, cinc socis de recerca multidisciplinaris treballaran durant els propers sis mesos, seguint la nova metodologia proposada per la Fundació Èpica-La Fura dels Baus, especialment creada per impulsar processos multidisciplinaris de R + D + i i per catalitzar la transferència de coneixement a la societat civil. 

Els socis són la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i el centre de recerca IGTP amb la Universitat d’Aix-Marsella, que tenen experiència en camps tan diversos com la neurociència, la salut, la lingüística, l’emergència climàtica, la traducció i la filosofia. Per part de la UAB coordina el projecte Pilar Orero, investigadora del grup de recerca TransMèdia Catalonia, del Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental. Hi participen també Miquel Edo i Anna Matamala, del mateix grup i departament, i David Casacuberta, del Departament de Filosofia.

La European Performing Science Night  es durà a terme el divendres, 24 de setembre en el marc de la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic a escala europea que apropa els investigadors a la societat civil. 

Aquest mes de juny, el projecte té previst llançar una convocatòria oberta perquè agents creatius, tecnòlegs i científics contribueixin al desenvolupament del projecte. Estigueu atents i, per obtenir més informació.

Més informació: https://epsn.epicalab.com