Sala de premsa Premsa i mitjans

Els premis 'Emprèn Pitch 2020' estrenen format telemàtic

Emprèn Pitch

El programa UAB-Emprèn llança aquesta competició per a tot l'alumnat en què les persones participants tenen 90 segons per fer una presentació oral de la seva idea o projecte emprenedor. La final serà el 10 de desembre, a les 13.00 h, via Microsoft Teams.

09/11/2020

Després de l’èxit de la primera edició, arriba Emprèn Pitch 2020, la competició de pitch per a tot l’alumnat de grau, posgrau, màster i doctorat de la UAB. La Universitat ha adaptat la competició perquè es pugui celebrar enguany en format telemàtic malgrat la pandèmia de Covid-19.

Un pitch és la presentació verbal concisa d’una idea o un projecte emprenedor, i és una tècnica força utilitzada en el món empresarial en què les competències comunicatives juguen un paper determinant. Així doncs, les persones participants a Emprèn Pitch 2020 disposaran de només 90 segons per exposar la seva pròpia idea o projecte, i les finalistes ho faran davant d’un jurat professional i del públic assistent a través de Microsoft Teams.

 

La primera fase

Per tal de concursar a Emprèn Pitch 2020, cal gravar un vídeo d’una durada màxima de 90 segons explicant la idea o projecte. Un cop fet, cal emplenar el formulari següent i incloure-hi un enllaç de descàrrega del vídeo:

L’enllaç no pot caducar, per la qual cosa es recomana l’ús d’enllaços públics de serveis com Microsoft OneDrive, Google Drive o Dropbox i es desaconsella la versió gratuïta de WeTransfer. La data límit per a inscriure's com a concursant és el 2 de desembre, dimecres, a les 12.00 h del migdia.

Entre tots els vídeos rebuts, el jurat seleccionarà els 10 millors, que passaran a la final. També passaran directament a la final els tres guanyadors d’una competició de pitch que la Facultat de Ciències de la Comunicació està celebrant durant aquest mes de novembre.

 

Mecànica de la final

El 10 de desembre, dijous, a les 13.00 h, se celebrarà la final d’Emprèn Pitch 2020 a través de Microsoft Teams. Les 13 persones finalistes faran el seu pitch en directe ‒amb la mateixa limitació de 90 segons de temps‒ davant dels competidors, el jurat i el públic assistent. Un cop concloses les presentacions, el públic podrà votar la seva preferida mitjançant una enquesta en el xat de l’esdeveniment.

Paral·lelament, el jurat deliberarà i també triarà les seves presentacions preferides en base a les competències comunicatives, l’originalitat i el grau d’innovació de la idea, el seu potencial impacte social o la seva viabilitat, entre altres factors. La ponderació entre el vot del públic, amb un pes del 20%, i el del jurat, amb un pes del 80%, determinarà les tres persones guanyadores, que seran premiades amb un viatge sorpresa Waynabox.

 

El públic i el jurat

Per tal d’assistir com a públic a la final a través de Microsoft Teams i poder-hi votar, cal ser estudiant de la UAB i inscriure’s prèviament en el formulari següent:

La data límit per a inscriure's com a públic és el 9 de desembre, dimecres, a les 12.00 h del migdia. El dia abans de la final, el públic rebrà l'enllaç que li permetrà assistir-hi.

Per altra banda, el jurat d’Emprèn Pitch 2020 estarà composat per una persona representant de l’empresa Waynabox, una del programa UAB-Emprèn, una de la Facultat d’Economia i Empresa i una altra de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Tots els detalls sobre la mecànica de la competició es poden consultar en aquest enllaç: