Els més de 40 cursos MOOC de la UAB, disponibles per a iniciar-se en qualsevol moment

MOOCS2020

Big Data, Egiptologia, Art 3D i animació en videojocs, Primers Auxilis Psicològics, Humanitats Digital o Com persuadir són només alguns dels més de 40 cursos on-line MOOC que ofereix la UAB, gratuïts, els quals estan disponibles per a iniciar-se en qualsevol moment. Ara, com a novetat, degut al confinament, i fins al 26 de juliol, Coursera ofereix a la comunitat UAB, la gratuïtat completa (certificiat inclòs) a tot el catàleg de Coursera.

26/03/2020

La UAB ofereix actualment 45 cursos MOOC en línia, gratuïts, de diferents àmbits, que imparteixen el professorat de la UAB. Enguany, els membres de la comunitat UAB poden obtenir gratuïtament el certificat dels MOOC que realitzin.

La UAB és una de les universitats que ofereix més cursos MOOC i més variats, fruït de la interdisciplinarietat dels estudis amb que compta. A través de la plataforma Coursera, l’Autònoma s’ha convertit en una referència dins el món MOOC estatal i europeu. Cal destacar que és la única universitat pública de l’Estat que està dins aquesta plataforma, on es troben referents mundials com Stanford, Princeton, Caltech o Yale per posar alguns exemples. Des de fa 8 anys està oferint cursos MOOC.

Els MOOC (Massive online open courses, cursos en línia oberts i d'accés gratuït) que ofereix la UAB els imparteixen en obert, per a tot el món, en castellà o anglès, el professorat de la UAB. Cada curs té una durada d'entre 4 i 30 hores.

Big Data, Diseño y creación de juegos, Egiptología, Precálculo, Corrección, estilo y variaciones de la lengua española, Primeros Auxilios Psicológicos, Detección de objetos,Clasificación de imágenes, English for Teaching Purposes o Patrocinio Deportivo, Como hablar bien en público entre d’altres són alguns dels 45 cursos oferts. D’aquests, sis formen part del programa especialitzat sobre Diseño y creación de videojuegos i cinc del programa especialitzat Big Data. Els darrers cursos nous oferts són Women in Environmental Biology, Contratación Digital i Competencias Digitales.

Els cursos MOOC són sempre gratuïts (només es paga el certificat, si es demana). Les especialitzacions no són gratuïtes, es paguen per subscripció.  Amb el programa “Coursera para la UAB” es va aconseguir que els MOOC creats per la UAB (cursos i especialitzacions) fossin totalment gratuïts (amb certificat inclòs) per a la comunitat UAB, i des del mes de gener del 2020, els membres de la comunitat universitària de la UAB es va aconseguir que obtinguessin de manera gratuïta el certificat dels MOOC. Per gaudir d'aquest avantatge només cal donar-se d'alta a Coursera-UAB seguint les instruccions detallades al document que es pot trobar al següent enllaç

Però ara, des del confinament, com a novetat, i fins al 26 de juliol, Coursera ofereix a la comunitat UAB (als que estiguin donats d’alta a “Coursera para la UAB”) la gratuïtat completa a tot el catàleg de Coursera. Com a comunitat UAB s'entèn tots els que tinguin correu uab.cat o e-campus.uab.cat, és a dir, PAS, PDI, alumnes i alguns exalumnes (els més antics no tenen correu e-campus.uab.cat).

Curs especialitzat en tractar els afectats per l'actual pandèmia

Una altra novetat, arran del confinament, ha estat que s'ha creat un curs especial de Primeros Auxilios Psicológicos amb una selecció de continguts encarada a dotar l'estudiant d'eines per aprendre a tractar amb els afectats per l'actual pandèmia. Podeu accedir-hi a través de l'adreça https://www.coursera.org/teach/pap-covid19/"

Estructura dels MOOC

L'estructura de cada curs MOOC es compon de continguts dels diferents mòduls i lliçons, en els quals hi poden haver vídeos de les diferents lliçons, PDF de la presentació de cada vídeo (si el vídeo té associada una presentació en Power Point), material complementari, exercicis d'autoavaluació - qüestionaris, exercicis de correcció per parells i/o exercicis de programació, per tal que l'alumne comprovi la seva evolució, i examen final.

L'estructura del curs també compta amb eines de comunicació com ara correus electrònics i fòrums, així com activitats de debat programades.La UAB va introduir-se el 2013 en el món dels MOOC amb la voluntat de transferir coneixements científics, tecnològics, culturals i formatius mitjançant una docència de qualitat i amb una clara vocació internacional. El seguiment d'aquests cursos no té cap cost però sí l'obtenció d'un certificat, que ara està a l'abast de la comunitat universitària gratuïtament.

Podeu trobar tota l’oferta de la UAB a la pàgina https://www.coursera.org/uab

 

Notícies relacionades

EstudiantsMillorsNotes2020

"Per treure bones notes, és crucial ser constant en l'esforç i la dedicació"

Entrevistem al noi i la noia que han tret les notes més altes per accedir a la UAB: Martí Solà Bertran, que ha obtingut un 13,960, i cursarà Física + Matemàtiques; i Karla Martínez Añón, amb un 13,900, que farà Bioquímica. En un futur, tots dos voldrien dedicar-se a fer recerca en els seus àmbits d'estudi, però ara, de moment, es mostren molt il.lusionats per començar la seva estada a la UAB.

Estudiants

El doble grau en Física i Matemàtiques a la UAB torna a ser l'estudi amb la nota de tall més alta del sistema universitari

El doble grau en Física i Matemàtiques que ofereix la UAB ha obtingut, un any més, la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català, un 13,528 sobre 14. En 74 titulacions de la UAB, del més d'un centenar que ofereix, la nota d'accés ha pujat respecte el curs passat, en un any rècord de preinscripcions universitàries. El 22,3% dels estudiants han sol.licitat en primera preferència la UAB.

Totes les notícies