Elaborat el mapa de les millors zones fructícoles de Catalunya

20/02/2013
FruitMap ha estat impulsat conjuntament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural –a través de l’IRTA- i AFRUCAT, (Associació Empresarial de Fruita de Catalunya) i respon a les necessitats que tenen les empreses fructícoles de tenir informació acurada i rigorosa a l’hora de prendre decisions transcendentals com són què cal plantar i on, tenint en compte l’entorn de canvi, inversió i reconversió que viu el sector.
En la seva elaboració hi ha participat especialistes en clima, agronomia i sòl, entre ells el grup de recerca GRUMETS (Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica) de la UAB. El resultat és un instrument útil per a la planificació de futures plantacions de fruita a Catalunya; un conjunt de mapes d’aptitud que classifiquen els territoris del país segons la seva idoneïtat per a la producció de fruita dolça, idoneïtat que es fonamenta en la consecució d’una producció òptima qualitativament i quantitativa i el més sostenible possible.
El treball pren com a punt de partida les característiques de les principals varietats fructícoles que es planten a Catalunya, l’Atlas Climàtic Digital de Catalunya i el Mapa de Sòls de Catalunya. A partir d’aquesta informació crea i combina un seguit de variables agroclimàtiques i edàfiques que permeten la classificació dels territoris.