Sala de premsa Premsa i mitjans

El QUIT celebra el seu aniversari repassant els darrers 25 anys de recerca

25 anys de recerques sobre el treball i la vida quotidiana
El QUIT de la UAB organitza una jornada de debat i reflexió en el marc de la sociologia i el treball amb l'assistència d'experts i professionals d'aquest camp per commemorar el seu 25è aniversari. L'acte tindrà lloc el proper 20 de maig, a partir de les 9,15 h, a la Facultat d'Economia i Empresa.

18/05/2016

El proper 20 de març, a partir de les 9,15 h, la sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa acollirà la celebració del 25è aniversari de la creació del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) de la UAB. A la jornada, titulada "25 anys de recerques sobre el treball i la vida quotidiana", es parlarà de la tasca realitzada durant aquests anys i es recordarà els inicis del QUIT, que va sorgir a partir de la iniciativa de professors i doctorands del Departament de Sociologia de la UAB per tal d'investigar el món del treball entès en un sentit ampli que abasta tots els àmbits, espais i temps socials del seu desenvolupament.

La presentació de la jornada anirà a càrrec de Xavier Bonal, director del Departament de Sociologia de la UAB, i Joan Miquel Verd, director del QUIT. Tot seguit, tindran lloc diferents sessions on experts debatran sobre tres grans temes. La primera es titularà "El treball: el temps i la vida quotidiana", i hi aportaran la seva experiència Teresa Torns, professora jubilada del Departament de Sociologia i membre del QUIT; Angela Perulli, professora del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Università degli Studi di Firenze; i Carlos Prieto, catedràtic emèrit en sociologia per la Universidad Complutense de Madrid.

La segona es titularà "El treball: els actors i les polítiques" i hi participaran Fausto Miguélez, catedràtic de sociologia de la UAB i membre del QUIT; Paolo Giovannini, professor del departament de Ciències Polítiques i Socials de la Università degli Studi di Firenze; i Michael Rigby, director del Centre for International Business Studies de la London South Bank University.

Finalment, a la darrera sessió, es parlarà sobre l'ofici de sociòleg i hi intervindran Carlos Lozares, catedràtic emèrit de sociologia de la UAB i membre del QUIT; Clara Llorens, tècnica-experta de l'Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut (ISTAS-CCOO); Mònica Nadal, director de recerca de la Fundació Jaume Bonfill; Matilde Massó, professora de sociologia de la Universidade da Coruña; i Martí López, professor de la University of Huddersfield.

Més informació: 25 anys de recerques sobre el treball i la vida quotidiana