Sala de premsa Premsa i mitjans

El Programa de Generació d'Idees busca solucions innovadores per revaloritzar els residus

El Programa de Generació d’Idees busca solucions innovadores per revaloritzar els residus

El programa d'emprenedoria del Parc de Recerca UAB obre inscripcions i està dirigit a personal investigador de tots els àmbits. En aquesta edició es vol trobar solucions a reptes de simbiosi industrial per gestionar els recursos de manera més eficient i trobar nous usos per als residus.

16/06/2020

Aquesta 11a edició del Programa de Generació d'Idees està enfocada a generar projectes per revaloritzar els residus sobrants de les empreses i institucions i a gestionar-los de manera més eficient, el que s'anomena simbiosi industrial. L'objectiu és detectar necessitats i oportunitats en matèria de gestió de residus i recursos, i avançar cap a una economia més verda.

Diferents empreses i entitats han plantejat les seves necessitats perquè personal investigador de totes les disciplines pugui trobar solucions innovadores i generar projectes. Els reptes, que es poden consultar ampliats al web del Programa, van des de l’excés de biomassa forestal, fins a la gestió d’aigües residuals industrials, la reutilització dels envasos de plàstic, entre d’altres. A més, també és possible fer la inscripció al Generació d’Idees amb un repte propi relacionat amb la simbiosi industrial.

El Programa, que es desenvoluparà entre els mesos de setembre i desembre, està plantejat per fases:

  • 29 de setembre: Laboratori d'idees. És una sessió per crear equips multidisciplinaris i definir la solució a partir dels coneixements dels participants.
  • Els mesos d’octubre i novembre es faran 10 hores de formació i 6 hores de mentoring.
  • Del 23 de novembre al 16 de desembre: Serà la fase de prototipatge als UAB Open Labs, els laboratoris d’innovació oberta de la universitat.
  • 17 de desembre: Concurs final dels millors projectes.

Les sessions es faran de forma presencial o virtual en funció de l'evolució de la situació sanitària provocada per la Covid-19.

Les inscripcions al Programa, que té places limitades, romandran obertes fins al 21 de setembre.

Aquesta edició s'organitza dins el projecte europeu SeeRRI i compta amb el suport de Catalunya Emprèn i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Energia neta i assequible
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aigua neta i sanejament