El nou Doctorat en Turisme, una realitat a la UAB el proper curs 2018-2019

El Doctorat en Turisme, una realitat a la UAB el proper curs 2018-19

El primer Doctorat en Turisme de la demarcació de Barcelona, s’impartirà a la UAB el proper curs acadèmic 2018-2019. Està promogut pel Departament de Geografia i l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB.

04/06/2018

El nou programa de Doctorat en Turisme es podrà començar a cursar el proper any acadèmic 2018-2019, després que el passat 23 d'abril, la Comissió d'Avaluació de la Qualitat de l'AQU aprovés aquesta proposta impulsada conjuntament pel Departament de Geografia de la UAB i l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera.

Aquests estudis capacitaran als investigadors a especialitzar-se en una recerca acadèmica pionera vinculada amb un dels àmbits de gran impacte i rellevància econòmica, territorial i social, que està en contínua expansió i actualitat, com és el sector turístic. Es tracta del primer programa de Doctorat exclusivament vinculat al Turisme de la demarcació de Barcelona.

El turisme és un sector estratègic en l'economia, societat i el territori (tant a Catalunya com a Espanya, representant al voltant del 10% del seu Producte Interior Brut). Aquest creixement del mercat turístic i la seva repercussió econòmica, social, ambiental i territorial genera oportunitats de recerca úniques i singulars que han de permetre crear un nou coneixement que fomenti un desenvolupament turístic sostenible, innovador i de gestió eficient.

El programa pretén millorar la transferència de coneixement del món acadèmic cap a la societat a través dels agents públics i privats que participen en el sector. Les institucions públiques (locals, comarcals, autonòmiques) requereixen coneixements per una adequada planificació estratègia social i sostenible. Les institucions privades cerquen nous coneixements associats a productes innovadors, eines de gestió eficients, potenciació de recursos disponibles, i un adequat vincle amb el territori des d'un punt de vista social i mediambiental.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies