El Grup d'Estudis de l'Exili Literari celebra el seu 25è aniversari

25 aniversari GEXEL

El Grup d'Estudis de l'Exili Literari (GEXEL-CEDID), un dels referents acadèmics més importants en l'estudi dels autors que van haver d'exiliar-se quan va acabar la Guerra Civil, ha organitzat una jornada que repassa els 25 anys del grup i que posa sobre la taula com serà el seu futur.

08/02/2018

El Grup d'Estudis de l'Exili Literari (GEXEL-CEDID) commemora aquest divendres 9 de febrer, a la sala de juntes de la Facultat de Filosofia i Lletres, el seu 25è aniversari. Des de la seva creació el grup s'ha plantejat com a tasca prioritària i urgent la reconstrucció de la memòria històrica, cultural i literària de l'exili espanyol del 1939.

El GEXEL és un grup d'investigació, adscrit al Departament de Filologia Espanyola de la UAB, que treballa en l'estudi, edició i divulgació del patrimoni cultural i literari de l'exili republicà de 1939. Des dels seus inicis l'any 1993 prepara, amb finançament institucional, un Diccionari bio-bibliogràfic dels escriptors, editorials i revistes de l'exili republicà de 1939 que es va publicar el 2017 i que consta de 4 toms.

Per commemorar aquests 25 anys el grup ha organitzat una jornada que s'iniciarà a les 16 h amb la presentació a càrrec de Manuel Aznar, el director del GEXEL i José-Ramón López, membre del grup i professor del Departament de Filologia Espanyola. La celebració, que comptarà amb diverses activitats, repassarà la trajectòria del grup, presentarà els reptes de futur que es plantegen, i pararà l'atenció en el Diccionari bio-bibliogràfic, el projecte més significatiu del grup, que es va publicar l'any passat.

Més informació: Grup d'Estudis de l'Exili Literari

 

Notícies relacionades

Totes les notícies