El Consell Social premia Mara Dierssen, Cristóbal Colón, Carlos Ruiz Zafón i Fàtima Bosch

III Nit del Consell Social: Universitat i societat: juntes, més lluny

A la tercera Nit del Consell Social de la UAB, que es podrà seguir per streaming, seran guardonades les investigadores Mara Dierssen i Fàtima Bosch, l'empresari Cristóbal Colón i l'escriptor Carlos Ruiz Zafón (in memoriam).

27/10/2020

En el marc de les mesures decretades i de l’exercici de responsabilitat institucional amb el principi preventiu de reduir la mobilitat i el contacte social a l'imprescindible, l’acte de la Nit del Consell Social de la UAB previst per al proper dijous 5 de novembre de 2020 es posposa a una nova data, actualment pendent de determinar.

La tercera Nit de el Consell Social es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la UAB. Seran lliurats quatre premis: Universitat-Societat (per a Mara Dierssen), Universitat-Empresa (Cristóbal Colón), Alumni UAB (Carlos Ruiz Zafón, in memoriam) i Transferència UAB (Fàtima Bosch). L'acte durà per títol "Societat i universitat: juntes, més lluny" i obrirà un diàleg entre les persones premiades sobre com es poden estrènyer els lligams entre l'alma mater i la resta de la societat.

Degut a les circumstàncies imposades per l'actual situació de pandèmia, l'acte es desenvoluparà als estudis de televisió de la Facultat de Ciències de la Comunicació i serà emès en streaming. Conduiran l'acte les estudiants del Grau de Periodisme Anna López i Carla Altadill i inclourà les intervencions institucionals del president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll, i de la rectora de la Universitat, Margarita Arboix.

Quatre distincions

El Premi Universitat-Societat del Consell Social de la UAB correspon enguany a la investigadora Mara Dierssen, cap del Grup de Recerca de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes al Centre de Regulació Genòmica (CRG), "per la seva activitat investigadora i divulgadora en el camp de la síndrome de Down, de renom i prestigi internacional, i pel seu paper de compromís social i capacitat d'emprendre i liderar iniciatives culturals per a persones amb la síndrome de Down".
 
El Premi Universitat-Empresa recau en el president i fundador de La Fageda, Cristóbal Colón, "per la seva trajectòria empresarial com a fundador i president de la Cooperativa La Fageda, projecte social i empresarial d'èxit i de singularitat específica que neix per donar tant una resposta terapèutica com laboral i que es desenvolupa en condicions de rendibilitat, eficiència i de competència de mercat".

Per la seva banda, l'escriptor Carlos Ruiz Zafón (1964-2020) rebrà el Premi Alumni UAB in memoriam "per la seva trajectòria com a escriptor barceloní de projecció internacional, amb gran influència de la narrativa audiovisual i autor de vuit novel·les, una bestseller mundial, algunes de les quals han donat a conèixer la ciutat de Barcelona a tot el món".

I el Premi Transferència UAB del Consell Social de la UAB el recollirà la catedràtica de bioquímica i biologia molecular i directora del Centre de Biologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG), Fàtima Bosch, "per la seva llarga i reconeguda trajectòria de recerca i transferència en el camp de la teràpia gènica, especialment en el camp de la diabetis mellitus humana en models animals transgènics, que en l'any 2020 es materialitza en un acord estratègic amb una empresa americana per a continuar el desenvolupament de dos productes de teràpia gènica per al tractament d'aquesta malaltia".

Premis des de l'any 2003

El Consell Social de la UAB, l'òrgan de participació de la societat en la universitat, atorga el Premi Universitat-Societat des del 2003 i el Premi Universitat-Empresa des del 2015 a persones de prestigi reconegut per la seva trajectòria social i empresarial, respectivament, per tal de fomentar-ne l'aproximació a la UAB i generar possibles sinergies. Des del 2018, es lliuren dos premis més: el Premi Alumni UAB a una persona que hagi estudiat a l'Autònoma per la seva reconeguda trajectòria; i el Premi Transferència UAB a un membre del personal de la UAB que, mitjançant la seva activitat social, de docència, de recerca, d'emprenedoria i/o de gestió, contribueix a la transferència del coneixement de la UAB a la societat.
 
Al llarg dels anys, el Consell Social de la UAB ha premiat persones de trajectòries i àmbits diversos com Luca de Meo, Jordi Évole, Sara Berbel, Montserrat Llagostera, Juan Marsé, Jordi Solé Tura, Anna Veiga, Carlos Jiménez Villarejo, Paco Candel, Anna Lizarán, Andreu Mas-Colell, Josep M. Bricall, Iñaki Gabilondo, Maria Reig, Maria Jesús Izquierdo, Josep Oliu, Johan Cruyff, Joan Soto, Josep Cuní, Bonaventura Clotet, les dones d'El Celler de Can Roca, Clara Simón o Miguel Chillón.

Més informació: III Nit del Consell Social de la UAB: Universitat i societat: juntes, més lluny
Consell Social

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Educació de qualitat
  • Consum i producció responsables
 

Notícies relacionades

Laura Ruiz Flora, guanyadora de l'accèssit dels IV Premis CEPAC

Una estudiant de Dret, guardonada pel seu TFG sobre el món casteller

L’alumna de la Facultat de Dret, Laura Ruiz Floria, ha obtingut l’accèssit del IV Premi CEPAC (Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells) amb un Treball Fi de Grau sobre la regulació administrativa del món casteller, una temàtica molt poc estudiada segons el jurat.

III Jornades de Compra Pública Socialment Responsable

Els dies 10 i 11 de desembre des de les 9:00 h fins a les 12:30 h tindrà lloc, en format virtual, la tercera edició de CPSR sota el lema "Administracions públiques, Universitats i Societat Civil avançant juntes per a la coherència de polítiques de respecte als drets humans". Més informació fent clic a la notícia. 

Totes les notícies