El Consell Social de la UAB demana un finançament digne per a les universitats públiques catalanes

Logotip del Consell Social de la UAB


Comunicació de suport del Consell Social de la UAB per a un finançament digne de les universitats públiques catalanes

23/10/2019

El Ple del Consell Social de la UAB, reunit el 22 d’octubre de 2019, ha acordat donar ple suport a l’acte de denúncia del dimarts 8 d’octubre, celebrat al Paranimf de la UB, sobre la insuficiència de recursos que pateixen les universitats públiques catalanes.

En el marc de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), els rectors, les rectores, i els presidents i les presidentes dels consells socials de les universitats públiques de Catalunya, ja van acordar conjuntament el manifest «Les universitats públiques catalanes, una inversió estratègica pel progrés social, cultural, econòmic i tecnològic de Catalunya», que va ser presentat al president de la Generalitat, a la Comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya, i públicament, el 19 de juliol passat.

El manifest alerta que la situació del sistema universitari públic català és crític, fet pel qual proposa deu mesures específiques per afrontar aquesta situació en el període 2020-2022.

Entenem que les universitats públiques catalanes han de ser una prioritat de país i han de ser presents en les prioritats polítiques de l’acció de govern, i per això esperem que en els propers pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2020, a més de regularitzar els increments salarials del sector públic aprovats des de l’any 2017, i compensar els eventuals menors ingressos de matrícula, si es redueixen els preus públics, sigui evident la voluntat d’incrementar els recursos disponibles per a les universitats.

Més informació: Associació Catalana d'Universitats Públiques

 

Notícies relacionades

Acte25N2020

La UAB mostra el seu rebuig a les violències masclistes

El 25 de novembre, la UAB ha organitzat un acte institucional amb motiu del Dia internacional contra les violències masclistes. Hi han intervingut el rector Javier Lafuente, la secretària general Esther Zapater i la directora de l'Observatori per a la Igualtat, Maria Prats, en el que ha estat el primer acte del nou equip de govern de la UAB. L'acte inicia un cicle d'activitats que continúa amb una xerrrada de la periodista Cristina Fallaràs, el dijous, 26 de novembre.

Totes les notícies