Sala de premsa Premsa i mitjans

El concurs Tesi en 4 Minuts serà el 19 de maig

Concurs

El repte plantejat pel concurs consisteix en què l'alumnat de doctorat que no hagi defensat la seva tesi expliqui oralment el tema de la seva recerca durant un màxim de 4 minuts. La presentació final davant del tribunal tindrà lloc el 19 de maig i es retransmetrà en directe pel canal de YouTube de la UAB

28/02/2022

El termini d'inscripcions del concurs Tesi en 4 minuts serà del 4 al 22 de març. El concurs vol plantejar als estudiants de doctorat, de qualsevol disciplina científica, el repte d'explicar la seva recerca durant un temps màxim de 4 minuts en un llenguatge senzill i fàcilment comprensible per al públic general. Alguns dels requisits per presentar-s'hi són ser estudiant de doctorat de la UAB (com a mínim del segon curs) amb la matrícula activa i abonada, i no tenir defensada la tesi doctoral el dia de la convocatòria.

En la primera fase els estudiants hauran d'enviar les seves dades i la seva proposta de tesi a través d'un formulari en aquest enllaç. La selecció de les propostes que passaran a la final la realitzarà una comissió formada per investigadors de la UAB i membres de la Junta Permanent de l'Escola de Doctorat, i s'anunciaran el 26 d'abril. La comissió valorarà la capacitat de síntesi i el llenguatge divulgatiu de la redacció de les propostes.

Les persones seleccionades per a la segona fase faran una formació de quatre hores durant la setmana del 2 al 6 de maig per tal d'ajudar-los a la preparació d'una presentació oral de quatre minuts de durada sobre els seus projectes de tesi. La presentació final davant del tribunal tindrà lloc el 19 de maig, de 12 a 14 h, i es retransmetrà en directe pel canal de YouTube de la UAB. El jurat estarà format per un representant del vicerectorat de Recerca i de Transferència, del vicerectorat de Comunicació i de Promoció, de l'Escola de Doctorat i pels representants dels PD de la Junta Permanent de l'Escola de Doctorat.

El primer premi està dotat amb 800 euros i el segon premi amb 500 euros. També hi haurà un premi del públic, dotat amb 200 euros, que és compatible amb els premis del jurat. 

La persona que guanyi el primer premi participarà com a representant de la UAB en el concurs Tesi en 4 Minuts de la Fundació Catalana per a la Recerca, que tindrà lloc durant el dimecres 22 de juny de 2022, de 17 a 19 h, a l'Auditori de l'Espai Movistar.


Més informació: Web de la Tesi en 4 Minuts