"Bertsolarisme i feminisme" a la UAB, amb la glossadora basca Maialen Lujanbio

Maialen Lujanbio

Maialen Lujanbio, glossadora basca i guanyadora de dues edicions del Campionat Nacional de Bertsolaris, serà la protagonista de la xerrada-concert “Bertsolarisme i Feminsme” del proper dimarts, 26 de novembre, a les 13 h. El bertsolarisme, l’art de de conversar o pronunciar un discurs cantant de manera improvisada i rimant (amb “bertsos”), és una les tradicions basques que més activa segueix.

22/11/2019

Maialen Lujanbio, una bertsolari amb un ampli recorregut professional, ha estat la primera dona a guanyar el Campionat Nacional de Bertsolaris, el certamen més important que se celebra a tot el País Basc cada quatre anys.

El proper dimarts, 26 de novembre, la Sala Teatre de la UAB, a la Plaça Cívica, acollirà la Xerrada-Concert “Bertsolarisme i Feminisme” a càrrec de Maialen Lujanbio, glossadora basca. L’acte, organitzat pel Minor en Estudis Bascos de la UAB, s’iniciarà a les 13 hores i constarà, en primer lloc, d’una xerrada inicial, i posteriorment, dels versos cantats per Maialen Lujanbio, que seran traduïts al català per Jon Elordi, professor i coordinador del Minor en Estudis Bascos de la UAB.

El Bertsolarisme consisteix en l’art de de conversar o pronunciar un discurs cantant de manera improvisada, rimant i amb una mètrica establerta, és a dir, amb “bertsos”. Es tracta d’una de les expressions de les tradicions basques que més activa segueix. La UAB ho veurà de primera mà amb Maialen Lujanbio, una bertsolari amb un ampli recorregut professional. De fet, ha sigut la primera dona a guanyar el Campionat Nacional de Bertsolaris (2009), el certamen més important que se celebra a tot el País Basc cada quatre anys. El 2017, Maialen Lujanbio va repetir el triomf. 

El proper dimarts, 26 de novembre, la bertsolari guipuscoana ens proposarà un itinerari pel bertsolarisme incloent el punt de vista feminista a través de la paraula.