Tornen les "activitats de campus"

Una jornada cultural sobre els Emirats Àrabs o una xerrada sobre com conviure amb els animals són algunes de les “activitats de campus” del proper dimarts, 10 de desembre, de 13h a 15h, organitzades dins la franja d'"Activitats campus". S'aturarà l'activitat acadèmica per fomentar l’assistència de l’alumnat a aquestes activitats no acadèmiques.

 

28/11/2019

El dimarts, 10 de desembre, tindran lloc les "activitats de campus" durant la franja horària de les 13 a les 15 hores. Durant aquest període s'aturaran les activitats acadèmiques.

Conferències de Premis Nobel 2019
Les Facultats de Ciències i Biociències organitzen conferències divulgatives sobre els Premis Nobel de física (a càrrec de Diego Pavón), fisiologia o medicina (l'oferirà Isaac Almendros) i química (a càrrec de Rosa Palacín). L’edició d’enguany d’aquest acte, ja tradicional a les dues facultats, tindrà lloc el dimarts, 10 de desembre, a les 12:00 hores a la Sala d’Actes.

Jornada Cultural dels Emirats Àrabs

Se celebrarà la jornada cultural dels Emirats Àrabs, que inclou, d'una banda, de les 10 a les 18 hores, la instal.lació a la Plaça Cívica d'una haima dels EAU que comptarà amb tallers de henna i cal·ligrafia àrab, show-cooking amb mostra gastronòmica dels Emirats i música per ambientar la jornada.

D'altra banda, a les 11.30 hores, a la Biblioteca d'Humanitats, s'inauguraran dues exposicions: la mostra de llibres "Sharjah, capital mundial del llibre 2019 per la UNESCO" i l'exposició "Els EAU en imatges". L'acte comptarà amb la presència del cònsol dels EAU a Barcelona, Salem Rashed Alwoais. Més tard, a les 13 hores, la sala de cinema de la Plaça Cívica acollirà una taula rodona sobre la cultura i el patrimoni dels EAU. Seguidament, a la mateixa sala, es visionarà la pel·lícula Fan of Amoory, d'Amer S. Al Murry. 

Conviure amb els animals
El mateix dimarts, a les 13.15 hores, tindrà lloc el cicle de xerrades “Conviure amb els animals” organitzat pels estudiants i la Facultat de Veterinària de la UAB. Aquest cicle, que se celebrarà a la sala d’actes de la pròpia facultat, té per objectiu sensibilitzar a la societat sobre els diferents aspectes que envolten la tinença responsable d’animals. És una activitat oberta a tot el campus i que comptarà amb el veterinari i especialista en etologia, Jaume Fatjó. 

Estades en països de parla anglesa
L’empresa Travelingua oferirà, a les 13 hores, una xerrada informativa a l’aula 501 de la Facultat de Filosofia i Lletres per a tots aquells alumnes que estiguin interessats a fer una estada a algun país de parla anglesa, durant l’estiu, per tal d'ampliar i millorar tant la seva experiència professional com l’idioma, i treballar a l’estranger.

English Studies Book Club
L'English Studies Book Club organitza, com cada mes, una sessió per presentar i debatre un llibre que coincideix sempre amb la franja “d’activitats de campus”. Aquest cop és el torn del  llibre titulat “Giovanni’s Room” que tindrà lloc a les 13 hores al seminari F de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Presentació i Debat del primer llibre del Seminari del Grau d’Humanitats
La Facultat de Filosofia i Lletres presentarà el llibre titulat “El Cinema i el seu doble (Relat, Document i Representació)“. Es tracta del primer llibre del seminari del grau d’Humanitats que va tenir lloc el curs passat i en què van participar professorat i estudiants del mateix grau. La sessió serà a les 13 hores, a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres, i comptarà amb la participació de Fèlix Fanés, catedràtic d’història de l’art de la UAB; Josep Maria Català, director del màster de Documental Creatiu de la UAB; i Rosa Gutiérrez, coordinadora del llibre.

Conviure amb la polarització als centres educatius
La Facultat de Ciències de l’Educació organitza una xerrada, a les 13 hores a l’aula E35 de la mateixa facultat, sota el títol “Conviure amb la polarització als centres educatius”. L’activitat, que està organitzada juntament amb la Facultat de Lletres i la Facultat de Traducció i Interpretació, tractarà les eines que es necessiten per prioritzar els espais de suport i cura en moments de tensió als centres educatius. Marina Caireta, investigadora i membre de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, serà la ponent. 

Cicle “El(s) nostre(s) procés(sos)”
El dimarts 10 de desembre també s’iniciarà el cicle organitzat per la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia titulat “El(s) nostre(s) procés(sos)” i amb format de presentacions de llibres escrits per professorat especialistes en disciplines com ciència política, sociologia o relacions internacionals. A les 13 hores, tindrà lloc la primera taula “Llibres amb clau de procés: mirades creuades a la realitat social i política catalana actual” a l’aula 12 del centre. Es presentarà l’obra de Joan Botella, professor del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB; de Salvador Cardús, professor del Departament de Sociologia de la UAB; de Josep Maria Antentas, del Departament de Sociologia de la UAB; i de Gemma Ubasart, professora de la Universitat de Girona.

A més, previ a aquesta taula rodona, a les 12.30 h, s’inaugurarà l’exposició per commemorar els 10 anys del butlletí de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. Comptarà amb un recopilatori de les diferents editorials del deganat, de les entrevistes als "alumnis" dels diferents graus i també dels alumnes que han fet intercanvi. L'exposició hi serà durant diversos mesos. L’acte serà al hall de la planta 0 del centre i  hi intervindran tant la vicerectora de Comunicació, Virginia Luzón, i els tres degans que han participat en el projecte del butlletí, Salvador Cardús, Joan Botella i Laura Feliu. 

50è aniversari de la Facultat d’Economia i Empresa
Antoni Serra Ramoneda, catedràtic emèrit del Departament d'Empresa i exrector de la UAB, oferirà una xerrada titulada "Orígens" a l'acte que donarà el tret de sortida a la commemoració del cinquantè aniversari de la Facultat d'Economia i Empresa. Tindrà lloc a les 13.15 hores, a la sala de graus de la Facultat. L'acte comptarà també amb les intervencions institucionals de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el degà del centre, Héctor Sala.

Xerrada “Diagnóstico: lobas cyborg. Una mirada feminista de las relaciones médico-paciente”
El proper dimarts, 10 de desembre, Sara Lugo oferirà la conferència titulada “Diagnóstico: lobas cyborg. Una mirada feminista de las relaciones médico-paciente”. La ponent, membre postdoctoral de la Unitat d’Història de la Medicina de la Facultat de Medicina de la UAB, impartirà la seva xerrada a la sala de graus de la Unitat Docent de Germans Trias i Pujol a les 13 hores. 

Un dia al mes durant tot el curs
El Consell de Govern, a proposta de l’Equip de Govern de la UAB i amb consens de les facultats, va fixar vuit dates, repartides entre els dos semestres acadèmics, en les quals es celebren les “activitats de campus”. Aquestes activitats les poden organitzar les facultats, els col·lectius d’estudiants o els serveis de la UAB, entre d’altres. Ja se'n van fer el 14 d’octubre i 7 de novembre, i ara, les properes seran el 10 de desembre; el 15 de gener;  el 18 de febrer;  18 de març; el 16 d’abril; i el 15 de maig del 2020. 

Tenen com a objectiu incentivar l’organització i l’assistència de l’alumnat a un programa d’activitats no acadèmiques, i treure més profit de la concentració de coneixement divers que té lloc a la UAB. A més, es vol facilitar la relació entre l’alumnat de la universitat.