Dues tesis de la UAB reben el prestigiós premi Enrique Fuentes Quintana

Premi FUNCAS
Alejandro Turpín, el segon per l'esquerra, i Francesco Cerigioni, el segon per la dreta, a l'acte d'entrega dels premis.

Els doctors Alejandro Turpín, del Departament de Física, i Francesco Cerigioni, del Departament d'Economia i d’Història Econòmica, han obtingut el Premi Enrique Fuentes Quintana per les seves tesis doctorals defensades en el curs 2015/2016.

22/12/2017

El dilluns 18 de desembre passat va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis Enrique Fuentes Quintana, amb els quals Funcas recompensa l'excel·lència dels treballs de recerca en el format de tesi doctoral. Funcas és un think tank dedicat a la investigació econòmica i social, i forma part de l'Obra Social de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA). El lliurament dels guardons, al qual va assistir el secretari general d'Universitats, Jorge Sáinz, va ser presentat pel director general de Funcas, Carlos Ocaña. A l’acte també hi va assistir l’exrectora de la UAB, Ana Ripoll, vinculada al comitè d’avaluació.

Els quatre treballs premiats són una mostra de la qualitat de l'activitat acadèmica investigadora a Espanya en els diversos àmbits del coneixement. Dos dels quatre treballs han estat concedits a investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona. El doctor Alejandro Turpín va rebre el premi en la categoria Enginyeria, Matemàtiques, Arquitectura i Física per la tesi doctoral "Conical refraction: fundamentals and applications" sota la direcció del professor Jordi Mompart, del Departament de Física de la UAB. Al seu torn, el doctor Francesco Cerigioni va rebre el premi en la categoria de Ciències Socials per la tesi doctoral "Familiarity and Choice" sota la supervisió del professor Miguel Ángel Ballester, del Departament d'Economia i Història Econòmica de la UAB durant la direcció de la tesi, i actualment a la Universitat d'Oxford (Regne Unit).

 

Notícies relacionades

Totes les notícies