Dues graduades en Història de l’Art expliquen la seva experiència sobre l’elaboració del TFG

19/04/2017
La taula rodona sobre les experiències en l’elaboració del TFG, que ha tingut lloc el 19 d’abril a la Facultat de Filosofia i Lletres, ha sorgit arrel d’una proposta de dues estudiants del Grau d’Història de l’Art i ha tingut molt bona acollida per part de tota la comunitat universitària, fins al punt que es podria plantejar exportar-la a les altres facultats.
Les dues ponents han remarcat la importància de tenir motivació pel tema triat, ja que el TFG implica moltes hores d’investigació. Pel que fa a la metodologia, han destacat la importància a l’hora d’estructurar el treball i han volgut recalcar el fet que canviar de tema mentre el treball avança no ha d’espantar, ans al contrari, ja que ajuda a aprendre i rectificar. Pel que fa a la relació amb el tutor, han explicat que aquesta figura s’ha de veure com un recurs més que pot facilitar informació, eines i contactes i que també pot ajudar a acotar el tema en cas que sigui necessari.
També han volgut insistir en la importància de l’organització del temps i de la constància, atès que és un projecte d’investigació que pot donar o no resultats. A més, es pot iniciar una investigació nova o bé donar una altra perspectiva a una investigació aliena. D’altra banda, han reflexionat sobre l’empenta que pot suposar el TFG en la carrera professional, ja que pot obrir moltes portes i és una oportunitat per a donar-se a conèixer en l’àmbit professional.
L’objectiu de la sessió és orientar els estudiants sobre el Treball de Fi de Grau (TFG) i alhora promoure la cohesió entre els estudiants de diferents cursos. La iniciativa ha rebut el suport dels coordinadors de TFG i de la Unitat de Dinamització Comunitària. Aquest tipus d’activitats es poden organitzar gràcies a la descentralització, el suport i la participació dels estudiants dels diferents centres.