Drogues, menjar, pantalles i sexe: el cervell addicte centra el Vè Seminari de Salut Mental de la UAB

08/11/2018
Segons el Servei Català de la Salut, només a Catalunya l'any 2017 es van iniciar 13.716 tractaments per abús o dependència de les drogues, una xifra que es manté similar a la d'anys anteriors. Pel que fa a les addiccions a les pantalles (Internet, mòbil, televisió, videojocs), l'Organització Mundial de la Salut afirma que l'addicció als videojocs ja està afectant al 9% de les persones que hi juguen a tot el món i ha incorporat aquest trastorn en la Classificació Internacional de Malalties prevista per a aquest any 2018. El cibersexe, d'altra banda, està present en un 38% dels casos d'addiccions als sexe.
El seminari de la CORE en Salut Mental d'enguany se celebra sota el títol El cervell addicte: l'addicció com a conducta i la conducta com a addicció, i abordarà el tema de les addiccions de forma transversal, donant cabuda a investigacions recents, tant en la recerca bàsica com a la clínica, i incloent ponències sobre addiccions a les drogues, al menjar, a les tecnologies digitals i al sexe.
El desenvolupament primerenc del cervell i la vulnerabilitat al consum d'alcohol, el substrat neurobiològic en la pèrdua de control a l'addicció al menjar, la relació entre TDAH i el cànnabis, l'efecte de la depressió sobre la immunitat cel·lular en pacients amb addicció a l'alcohol i com delimitar el que es considera una conducta addictiva al sexe seran algunes de les temàtiques que s'hi tractaran.
La part final del seminari es dedicarà a debatre els reptes de futur de la recerca i el tractament de les addiccions, tenint en compte el punt de vista de professionals de diferents àmbits. En aquest sentit, el congrés reunirà professionals dels hospitals universitaris de l'Esfera UAB: Vall d'Hebron, Germans Trias i Pujol, Santa Creu i Sant Pau, Parc de Salut Mar, Parc Taulí i Dexeus, així com investigadors dels departaments de Psiquiatria i Medicina Legal, de Psicobiologia i Metodologia de les Ciències de la Salut i de l'Institut de Neurociències (INc) de la UAB. També hi assistiran especialistes dels hospitals Clínic i de Bellvitge.
Més informació:
Consulta el programa i els ponents
Inscripcions