Deborah Coen parla al CEHIC sobre l’estudi del clima i les seves connexions amb la Viena del segle XIX

Deborah Coen, historiadora de la Ciència de la Universitat de Yale

La historiadora de la Ciència de la Universitat de Yale Deborah Coen ofereix divendres, 15 de març, a les 12 h, al Centre d’Estudis d’Història de la Ciència (CEHIC), un seminari centrat en el seu últim llibre Climate in Motion: Science, Empire, and the Problem of Scale. El seminari és obert a totes les persones interessades a assistir-hi.

06/03/2019

Deborah Coen, professora d’Història i d’Història de la Ciència i la Medicina a la Universitat de Yale, està considerada una de les joves historiadores de la ciència més brillants dels darrers anys, famosa pels seus llibres: Vienna in the Age of Uncertainty: Science, Liberalism, and Private Life (Chicago, 2007) i The Earthquake Observers: Disaster Science from Lisbon to Richter (Chicago, 2013). La seva recerca històrica ajuda a repensar problemes clau de la cultura científica del passat i del present, com la incertesa i la probabilitat, la ciència pública i la privada, o el paper dels experts i els profans en la construcció de coneixement.

Al Centre d'Història de la Ciència (CEHIC), la professora Coen impartirà un seminari sobre el seu darrer llibre: Climate in Motion: Science, Empire, and the Problem of Scale (Chicago, 2018). Al segle XIX, molt abans de l’era dels computadors i dels satèl·lits, i en el context dels projectes polítics i adminsitratius de l'Imperi Austrohongarès, la ciència del clima estudiava les diferents escales de temps i d’espai, des d'una perspectiva multidimensional i multicausal. La investigadora presenta un món aparentment molt diferent del nostre, on l'art, la ciència, la política i la geografia estaven íntimament relacionades a la recerca d'una explicació convincent sobre el comportament de l'atmosfera en els diversos territoris de l'Imperi. Un món que, no obstant, ajuda a comprendre la complexitat del problema del clima en el present.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies