Sala de premsa Premsa i mitjans

Debaten sobre la seguretat i l'estabilitat laborals entre majors de 50 anys

CED
Investigadors del Centre d'Estudis Demogràfics estudien la seguretat i l'estabilitat laborals de les persones majors de 50 anys. El 17 de març, en una trobada a la UAB, seran presentades diverses comunicacions sobre el tema i es farà un debat entre experts de diferents àmbits.

10/03/2017

El 17 de març, la sala Àngels Torrents del Centre d'Estudis Demogràfics (CED) de la UAB acollirà la jornada "Seguretat laboral i estabilitat entre els majors de cinquanta anys", relacionada amb el COST Action IS1409, anomenat "Gender and Health Impacts of Policies Extending Working Life in Western Countries", que dirigeix l'investigador del CED Jeroen Spijker.

Durant la jornada, seran presentades comunicacions relacionades amb temes com les trajectòries laborals, la negociació col·lectiva o la salut laboral. A més, a la tarda, hi haurà un debat on participaran Montserrat Mirabent, subdirectora general d'Autoritzacions de Treball de la Generalitat; Ricard Bellera, secretari d'Interenacional, Migracions i Cooperació de Comissions Obreres de Catalunya; Mercè Perea, diputada al Congrés; i Laura Rosillo, membre de l'Observatorio del Aprendizaje en la Madurescencia.

COST (Cooperació Europea en Ciència i Tecnologia) és una plataforma al servei dels investigadors europeus per desenvolupar conjuntament idees i iniciatives en totes les disciplines científiques. L'acció "Gender and Health Impacts of Policies Extending Working Life in Western Countries" té com a objectiu de garantir que els responsables de la formulació de polítiques, els responsables de l'aplicació i les parts interessades a nivell internacional, nacional, local i organitzatiu prenguin consciència de la necessitat de considerar les repercussions de la política d'ampliació de la vida laboral sobre temes de gènere i salut.

Més informació: Jornada per a stakeholders: Seguridad laboral y estabilidad entre los mayores de 50 años