Sala de premsa Premsa i mitjans

David Kaiser, físic i historiador de la ciència del MIT, parlarà de Richard Feynman a la UAB

Feynman
© CERN
Emmarcada en l’Any Feynman, Kaiser oferirà la conferència "Following his own path: The life and science of physicist Richard Feynman", dimecres, 9 de maig, a les 12h, a la sala d’actes de la Facultat de Ciències.

07/05/2018

Amb motiu del centenari del naixement del físic nordamericà Richard P Feynman, l’11 de maig de 1918, enguany se celebra l’Any Feynman, amb nombroses activitats arreu del món. Entre elles, la conferència que pronunciarà David Kaiser, físic i historiador de la ciència del MIT aquest dimecres, dia 9 de maig, a les 12h, a la sala d’actes de la Facultat de Ciències, amb el títol "Following his own path: The life and science of physicist Richard Feynman". L’activitat s’emmarca en el programa organitzat pel grup de comunicació i divulgació de la nanociència i la nanotecnologia “EspaiNano”, de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.
 
La presentació introduirà les contribucions científiques més importants de Feynman, “un dels físics més creatius i influents del segle XX”, en paraules de Kaiser, i situarà aquestes fites en el context de la seva vida i de la seva època. Algunes de les experiències formatives de Feynman van tenir lloc al llarg de la Segona Guerra Mundial, quan va participar al Laboratori de Los Alamos per al projecte Manhattan. En finalitzar la guerra, Feynman va dur a terme una sèrie de treballs que van canviar per sempre la manera com els físics pensen sobre la Natura, des de “l’estranya dansa de les partícules elementals”, fins al comportament misteriós de les forces nuclears, tot arribant a l’estructura de l’espai i del temps. Famós per l’estil captivador de les seves conferències, va esdevenir un autor de renom de llibres de text sobre física i també d’obres de divulgació.
 
David Kaiser es professor ‘Germeshausen’ d’Història de la Ciència i Professor de Física a l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT). Entre les seves obres més premiades destaquen “'Drawing Theories Apart: The Dispersion of Feynman diagrams in Postwar Physics” (2005), que descriu com l’aproximació idiosincràtica de Feynman a la teoria quàntica va esdevenir majoritària; i “How the Hippies Saved Physics: Science, Counterculture, and the Quantum Revival” (2011), centrada en els esforços dels físics per comprendre fenòmens estranys com l’entrellaçament quàntic. Codirigeix un grup de recerca sobre cosmologia de l’univers primerenc al Centre de Física Teòrica del MIT, i promou una col·laboració internacional que duu a terme nous experiments per explorar els fonaments de la teoria quàntica. És Fellow de la American Physical Society, i ha rebut els reconeixements més destacats del MIT per l’excel·lència en docència.
 
Més informació:
web.mit.edu/dikaiser/www/
feynmantotal.cat