Sala de premsa Premsa i mitjans

Creada la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social

Signatura de l'acord per a la creació de la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social

La UAB ha signat un acord amb els consells comarcals del Vallès Occidental i el Vallès Oriental i amb els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i Mollet del Vallès per crear la nova Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, a través de la qual, s'elaborarà un anuari d'emprenedoria i innovació social i es lliuraran premis a projectes d'aquest àmbit.

11/06/2021

La UAB ha signat un conveni amb els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès i amb els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental per crear la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat. Aquesta càtedra també ha rebut recolzament de la Diputació de Barcelona i s'inscriu en el projecte EINES -espai innova en emprenedoria social-, que dona suport a l'emprenedoria i la innovació social i del qual en són partícips tant la Universitat com el seu entorn social, administratiu i productiu. L'acord ha estat signat avui, 11 de juny, pel rector de la UAB, Javier Lafuente; l'alcaldessa santcugatenca, Mireia Ingla; l'alcalde molletà, Josep Monràs; el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez; i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental i alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé. A l'acte, que ha tingut lloc avui a la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB, també han assistit el degà de la Facultat, Héctor Sala, i la diputada Eva Menor, de la Diputació de Barcelona, entre altres representants institucionals.

Amb aquest conveni, les institucions es comprometen a desenvolupar un programa d'activitats que inclourà el lliurament dels premis Eines als millors projectes d'emprenedoria i innovació social i que tindran quatre categories: àmbit general, àmbit vallesà, àmbit local/municipal, i àmbit universitari. En el cas dels reconeixements d'àmbit comarcal i local, hi haurà un primer i un segon premi, i es preveu la possibilitat d'atorgar altres premis addicionals o retre homenatges en el marc dels guardons. El lliurament de la primera edició tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès la propera tardor i la segona edició serà lliurada l'any vinent a Mollet del Vallès.

S'ha acordat també la creació d'un anuari d'emprenedoria i innovació social que vol ser una "referència en el sector de l'economia social i solidària, i en general de l'emprenedoria i la transformació social, amb indicadors estadístics representatius, reportatges sobre temes d'interès, anàlisi de projectes emprenedors, i entrevistes a emprenedors i emprenedores socials i responsables de projectes socials".

El conveni estableix també que la càtedra afavorirà "la transferència de coneixement buscant, en particular, una major projecció i impacte social de la recerca aplicada cap a l'administració pública i la societat civil" i, en concret, preveu la participació dels ajuntaments i els consells comarcals en el futur Màster en Emprenedoria i Innovació Social impartint seminaris i donant suport al vessant més pràctic de la titulació, així com ajudant a la identificació de temes rellevants i l'obtenció de dades al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS), adscrit a la Facultat d'Economia i Empresa.

Més informació: CREIS

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Treball digne i creixement econòmic
  • Reducció de les desigualtats
  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Educació de qualitat
  • Ciutats i comunitats sostenibles