Sala de premsa Premsa i mitjans

Conferència sobre la higienització de superfícies alimentàries davant la COVID-19

Indústria alimentària
istockphoto/SeventyFour

José Juan Rodríguez, catedràtic del Departament de Ciència Animal i dels Aliments, ha impartit una xerrada sobre la higienització de superfícies alimentàries dilluns 20 d'abril, que es pot veure a través del canal de Youtube de la Universitat. El professor Rodríguez ha respot via Twitter les qüestions dels participants, fent servir l'etiqueta #UABrespon.

16/04/2020

Tot i que la indústria alimentària compta amb els mitjans necessaris per fer front a la crisi sanitària des del punt de vista de la seguretat alimentària, és aconsellable extremar les precaucions i, en aquest sentit, la higienització de les superfícies alimentàries juga un paper clau.

El professor José Juan Rodríguez, que és també membre de la Sociedad Española de Seguridad Alimentaria i de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, ha centrat la conferència en explicar quins són els riscos de la indústria alimentària enfront el coronavirus SARS-CoV 2 i quin paper poden jugar les mesures d'higiene per evitar-los, tant en les superfícies que es fan servir per a la manipulació dels aliments com en instal·lacions de les empreses.

Al llarg de la seva dissertació ha parlat sobre el que se sap del coronavirus en relació amb els aliments, les accions aconsellables a l'hora de manipular-los, la permanència del microoganisme en els materials d'envasat i d'embalatge i en espais per a la conservació dels aliments i les maneres en què es poden desinfectar les superfícies que hagin pogut estar en contacte amb el virus.

El contingut de la conferència és aplicable també en altres entorns, com ara els establiments d'alimentació i les pròpies llars.

En finalitzar la seva dissertació, el professor José Juan Rodríguez ha aclarit via Twitter els dubtes plantejats pels participants en la trobada, que li han fet arribar fent servir l'etiqueta #UABrespon.

La xerrada es pot veure al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=JYDHg0LtIv8