Cent dotze investigadors de la UAB, entre el 2% dels més influents del món

Revistes
istockphoto/FactoryTh

La darrera edició de la classificació del personal investigador amb més impacte científic del món, que elabora la Universitat de Stanford, situa un total de 112 investigadors i investigadores de la UAB entre el 2% dels científics més influents.

12/04/2021

La Universitat d’Stanford ha publicat una nova edició de la classificació del personal investigador amb més impacte científic del món. El rànquing situa un total de 112 investigadors i investigadores de la UAB entre el 2% dels científics que van ser més influents l’any 2019.

La llista està basada en la informació continguda en la base de dades Scopus i té en compte informació estandarditzada sobre paràmetres relacionats amb l’impacte de les publicacions científiques: les vegades que un article és citat per un altre investigador, l’índex h, l’índex hm ajustat per coautoria i un indicador que combina els diferents paràmetres. A més, la classificació permet comparar les mètriques tot eliminant les autocitacions.

La classificació aplega més de 161.000 investigadors que han estat distribuïts en 22 camps científics diferents i 176 subcamps, i són inclosos el 2 % dels millors en cadascuna de les seves disciplines principals, amb representació d’institucions de tot el món.

Més informació:
Enllaç a la classificació