Carta de la rectora a la comunitat universitària

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

La rectora Margarita Arboix s'adreça a la comunitat universitària per informar sobre les mesures que es posen en marxa a la Universitat a partir del dia 15 d’octubre, a petició de la Generalitat de Catalunya.

14/10/2020

Benvolgudes i benvolguts membres de la comunitat universitària,

 

Em torno a adreçar a vosaltres per informar-vos de les mesures que posarem en marxa a la nostra Universitat a partir de demà dia 15 d’octubre, a petició de la Generalitat de Catalunya.
El Departament de Salut ha reconegut i explicitat que totes les universitats catalanes hem fet un esforç molt important per iniciar el curs acadèmic 2020-2021 amb totes les garanties establertes al Pla sectorial d’universitats i als plans de contingència que se n’han derivat. Els campus universitaris són espais segurs en relació al risc de contagi de la Covid-19.
Tot i això, la Secretaria de Salut Pública ha demanat la nostra contribució en  l’actuació ràpida i d’impacte que s’està preparant a diferents sectors de la societat, amb l’objectiu de reduir la mobilitat de l’alumnat i, sobretot, les situacions d’interacció social en les quals és més fàcil relaxar les mesures de protecció personal (ús de mascareta i manteniment de distància interpersonal).
En conseqüència, el Consell Interuniversitari de Catalunya va acordar l’adopció de mesures per reduir la presencialitat i la mobilitat de l’alumnat de les universitats catalanes reconduint part de la docència a virtual, en particular la magistral, entre els dies 15 i 30 d'octubre, ambdós inclosos. 
L’Equip de Govern de la UAB i les direccions dels centres docents han acordat que cada centre determinarà les activitats docents que es passaran a docència no presencial d'acord amb les seves especificitats durant aquest període, i n’informarà al professorat i l’alumnat de cada facultat i escola. Aquesta mesura no afecta a les pràctiques, alguns seminaris, exàmens o activitats de recerca.
La presència del personal d'administració i serveis es mantindrà amb l’actual organització de treball fins que el Govern de la Generalitat determini eventuals canvis d’abast general.

Per últim, us vull adreçar un prec personal: cadascú de nosaltres som responsables de tenir cura de la nostra salut i de la salut de les persones que estimem. Fem un esforç addicional per cuidar-nos també en aquells espais on és més fàcil relaxar-nos: els passejos en grup pel campus, les converses entre amics,  els espais on mengem i bevem acompanyats, etc. Prenem consciència de la nostra responsabilitat individual, no oblidem mai la mascareta i la distància interpersonal i CUIDEM-NOS A LA UAB!

 

Una abraçada,

Margarita Arboix

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Educació de qualitat
 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Acords del Consell de Govern de la UAB

El Consell de Govern de la UAB, reunit el dia 15 de gener en sessió extraordinària, ha aprovat tres mesures excepcionals relatives a l’avaluació que es mantindran durant el curs 2020-2021 donada la situació d’emergència sanitària generada per la Covid-19.

Surt la resolució de les beques Prevenció d'Extremismes Violents

Quatre estudiants sirianes i kurdes es formen a la UAB en prevenció d'extremismes

Quatre joves activistes sirianes i kurdes estan cursant aquest curs a la UAB un màster (tres d'elles) i una altra, un doctorat, gràcies a les beques que han obtingut en el marc del Programa d’Acollida de persones en cerca de refugi a la UAB, que afavoreix que persones en situació de cerca de refugi puguin cursar estudis universitaris i exercir el seu activisme.

Totes les notícies