Carme Riera rep la Medalla d'Or de les Illes Balears

Carme Riera

L'escriptora Carme Riera, catedràtica de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB i membre de la RAE, rebrà la Medalla d'Or de las Illes Balears, el màxim guardó de la comunitat, per "l'arrelament i els vincles estrets amb la realitat social i cultural" de les Illes que mostra la seva obra.

12/02/2018

El Govern de les Illes Balears ha atorgat la Medalla d'Or de la comunitat a Carme Riera, catedràtica del Departament de Filologia Espanyola de la UAB i membre de la Reial Acadèmia Espanyola. Es tracta del màxim guardó institucional de les Illes Balears.

Aquesta distinció té com a objectiu honorar els mèrits assolits "en defensa, promoció o foment de les institucions i dels interessos generals de la comunitat autònoma" amb "una projecció especial fora de l'àmbit de les Illes Balears". El govern balear destaca que Riera "ha posat de manifest el seu arrelament i els seus vincles estrets amb la realitat social i cultural de la nostra comunitat". Les dues medalles d'or d'enguany, juntament amb els premis Ramon Llull, seran lliurades en un acte institucional al Palau de Congressos de Palma, el proper 28 de febrer.

Riera ocupa el seient 'n' de la Reial Acadèmia Espanyola. Es va doctorar en filologia a la UAB i dirigeix la Càtedra José Agustín Goytisolo. És especialista en el Segle d'Or i una reconeguda escriptora en llengua catalana amb obres com Te deix, amor, la mar com a penyora, Dins el darrer blau, La meitat de l'ànima i el llibre de memòries Temps d'innocència, entre d'altres.

Ha rebut, entre altres premis, el Prudenci Bertrana, el Ramon Llull, el Josep Pla, el Lletra d'Or, el Joan Crexells, el de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana o el Nacional de Narrativa de les Lletres Espanyoles. El 2001, va ser distingida amb el Premi Nacional de Literatura, concedit per la Generalitat de Catalunya; i, el 2003, li va ser atorgat el Premi Sant Jordi de novel·la per La meitat de l'ànima. L'any 2000, a més, se li va concedir la Creu de Sant Jordi i, el 2005, la Medalla d'Or del Consell de Mallorca. El 2015, va rebre el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles i, el 2016, el premi Sant Joan per l'obra Les darreres paraules. El 2017, va ser nomenada doctora honoris causa per la Universitat de les Illes Balears.

 

Notícies relacionades

Èxit de la sisena Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3

La Cursa Solidària de la UAB torna el diumenge, 16 de desembre

Totes les notícies