Arriba la quarta edició dels Jocs Florals de la UAB

JocsFlorals_2021

A partir del 15 de febrer fins al 15 de març d'enguany es poden presentar obres al concurs dels Jocs Florals que organitzen el Consell d'Estudiants i les facultats de Traducció i d'Interpretació, de Ciències de l'Educació i de Filosofia i Lletres, amb el suport de la Unitat de Dinamització Comunitària. L'objectiu del concurs és reconèixer el talent per a escriure dels estudiants.

11/02/2021

Com a novetat, l’edició dels Jocs Florals d’enguany es comptarà amb la figura d’un padrí. Aquest 2021 Arturo Padilla serà l’encarregat d’assumir aquest càrrec.

El pròxim 15 de febrer obre la convocatòria de la quarta edició dels Jocs Florals de la UAB, també coneguts com a Jocs Florals de la plaça del Coneixement per la localització de les facultats que van crear-los. El Consell d'Estudiants i les facultats de Traducció i d'Interpretació, de Ciències de l'Educació i de Filosofia i Lletres, amb el suport de la Unitat de Dinamització Comunitària, fa tres anys consecutius que organitzen aquest concurs per tal de premiar el talent per a l'escriptura dels alumnes de la universitat.

Fins fa tres anys, el certamen només anava dirigit als estudiants matriculats als graus i màsters de les facultats organitzatives, però des de l'any passat tots els alumnes de qualsevol centre de la UAB poden participar en el concurs, incloent-hi els estudiants d'intercanvi i exalumnes. Les persones que vulguin presentar els seus textos tenen temps per fer-ho fins al 15 de març i han de tenir en compte les bases de participació, així com la cessió dels drets de publicació, distribució i difusió en els diferents mitjans disponibles de la UAB. Els escrits s'han de lliurar amb font: Arial 12; interlineat: 1,5 i format: PDF a través d'un formulari electrònic. Cal destacar també que cada participant té l'opció de presentar fins a dos textos a qualsevol categoria premiada: relat, poesia o traducció.

El tribunal encarregat de jutjar les obres estarà format pels docents de cadascuna de les facultats convocades. Els docents de la Facultat de Ciències de l’Educació  que jutjaran la categoria de creació-relat: Ramon Panyella Ferreres, Melinda Doodly, Xavier Fontich Vicens i Ana Maria Margallo Gonzàlez; els de la Facultat de Filosofia i Lletres que avaluaran la categoria de creació-poesia: Lluís Cabré Ollé, Bienvenido Morros Mestre i David Owen. I els docents de la Facultat de Traducció i d’Interpretació que jutjaran la categoria de traducció: Francesc Parcerisas Vàzquez, Dolors Udina Abelló, Ramon Farrés Puntí, Montserrat Franquesa Godia, Ramon Lladó Soler i   Núria d’Asprer Hernàndez de Lorenzo. L'entrega de premis, que fins ara tenia lloc a la facultat de Traducció i d'Interpretació, està prevista que es realitzi el 21 d'abril a les 13 h. 

Com a novetat, l’edició dels Jocs Florals d’enguany tindrà el plaer de comptar amb la figura d’un padrí. Aquest 2021 Arturo Padilla serà l’encarregat d’assumir aquest càrrec. Padilla, qui compagina la seva feina com a professor amb la d’escriptor va escriure amb només setze anys la seva primera novel·la, El poder d'una decisió (premi Jordi Sierra i Fabra). Exalumne de la UAB, compta amb vuit llibres publicats i té una prometedora carrera per endavant en el món literari. També ha guanyat nombrosos premis i concursos literaris. Els estudiants guanyadors rebran un premi de 100 € així com un exemplar d'alguna de les obres del padrí.

Per a informació més detallada es pot visitar el blog dels Jocs Florals on, a més de les bases de la convocatòria, es poden consultar totes les obres candidates d'edicions anteriors.

 

Notícies relacionades

Fira virtual de graus UAB

Inscripció oberta a la fira virtual de graus UAB

Divendres 19 i dissabte 20 de març obrim les portes del campus perquè el puguis trepitjar en persona, però sense sortir de casa! Amb videoxats amb totes les facultats i escoles. Inscripció oberta!

Totes les notícies