Jocs Florals 2020

Jocs Florals 2020

Jocs Florals 2019

 

 

GUANYADORS I GUANYADORES DE L'EDICIÓ 2020

El Consell d’Estudiants de la Facultat de Traducció i d’Interpretació, amb la voluntat de celebrar la festa de la facultat el 23 d’abril i potenciar les arts i les lletres a la facultat, realitza aquesta convocatòria ara oberta a tots els estudiants de la UAB.

Des de l’any passat, però, el concurs ha evolucionat i ha donat pas a ser anomenat Jocs Florals de la Plaça del Coneixement, ja que s’organitza de manera conjunta amb la Facultat de Traducció i d’Interpretació, en col·laboració amb la Facultat de Ciències de l’Educació i la Facultat de Filosofia i Lletres, i amb el suport de Dinamització Comunitària. Enguany es convoca la tercera edició i es publiquen a continuació les bases de participació.


BASES DE PARTICIPACIÓ

Participants
El concurs s’adreça als estudiants matriculats en qualsevol centre de la UAB.
La participació en aquest concurs pressuposa l’acceptació de les bases i implica la cessió dels drets de publicació, distribució i difusió en els diferents mitjans disponibles de la UAB, respectant sempre l’autoria, segons preveu la legislació sobre la propietat intel·lectual i sense cap compensació econòmica.

Terminis
•    Inici de la convocatòria: 20 de febrer.
•    Final de la convocatòria: 1 d'abril
•    Acte de lliurament de premis: 29 d’abril a la Facultat de Traducció i d’Interpretació.
L’organització es reserva el dret de modificar els terminis establerts

Lliurament dels escrits
Les obres presentades han de ser originals, i s'exclouran del concurs els plagis o còpies d'obres ja existents. Les persones participants en el concurs assumiran la responsabilitat total que no existeixin drets de terceres persones sobre les obres presentades. El lliurament es farà únicament en suport digital, mitjançant un formulari online i amb el format següent:
•    Font: Arial 12
•    Interliniat 1,5
•    Format del document: PDF
Cada participant podrà presentar un màxim de dos textos, sigui de la mateixa categoria o de categories diferents.

Categories
Les categories premiades seran les següents:

Creació relat
Poden participar-hi obres originals amb una extensió màxima de 5 pàgines. Es pot participar en català, castellà, castellà per estrangers o anglès.

Creació poesia
Poden participar-hi obres originals amb una extensió màxima de 3 pàgines. Es pot participar en català, castellà, castellà per estrangers o anglès.

Traducció
La participació consistirà en la traducció d’un text al castellà o al català. Els textos es troben fent clic als enllaços de cada idioma que es presenten a continuació. Cadascuna de les llengües és una subcategoria, i per tant rep un premi específic. Les llengües i textos per traduir són els següents:
•    Anglès
•    Francès
•    Alemany
•    Xinès
•    Japonès

Premis
Les obres guanyadores rebran el premi d’un xec regal per a la llibreria Abacus de la UAB i una llibreta Paperblank, i s’exposaran a les instal·lacions de les facultats de Traducció i d’Interpretació, de Ciències de l’Educació i de Filosofia i Lletres.
L’organització es reserva el dret de deixar desert qualsevol dels premis.

Jurat
El tribunal que jutjarà els treballs presentats estarà format per docents de cadascuna de les facultats convocants.

Els docents de la facultat de Ciències de l’Educació  que jutjaran la categoria de creació-relat són els següents: Ramon Panyella, Melinda Doodly, Xavier Fontich i Neus Real.
Els docents de la Facultat de Filosofia i Lletres avaluaran la categoria de creació-poesia i seran: Lluís Cabré, Tania Pleitez i David Owen.

Els docents de la Facultat de Traducció i d’Interpretació que jutjaran la categoria de traducció i seran: Miquel Edo, Josefina Caball, Anna Aguilar-Amat, Francesc Parcerissas, Dolors Udina, Ramon Farrés, Montserrat Franquesa, Sara Rovira, Helena Casas, Mercè Altimir, Ramon Lledó i Núria d'Asprer.

La unitat de Dinamització Comunitària serà l’encarregada de fer arribar al jurat de les diferents facultats els textos dels participants.

Les persones membres del jurat es comprometen a mantenir el secret del veredicte fins l’acte de lliurament dels premis.