Anna Mateus, Albert Gavaldà i Arià Paco guanyen els premis literaris d'enguany

Anna Mateus, Albert Gavaldà i Arià Paco

La UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han donat a conèixer els guanyadors de l'edició 2020 dels Premis Literaris. Anna Mateus, Albert Gavaldà i Arià Paco han estat premiats en les modalitats de narrativa breu, poesia i novel·la, respectivament.

07/05/2020

La UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han donat a conèixer els guanyadors dels premis literaris de 2020: Arià Paco, amb l'obra Mentir a les mosques, presentada amb el pseudònim Senyor Esvoranc, ha estat el guanyador del XXVI premi de novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders, dotat amb 3.000 euros. Albert Gavaldà, amb l'obra Si l'oblit no em falla, presentada amb el pseudònim Bernat Balterra, és el guanyador del XXV premi de poesia Miquel Martí i Pol, dotat amb 1.000 euros; i Anna Mateus, amb l'obra L'Etna seu, presentada amb el pseudònim Ulls de color de mel, és la guanyadora del XI premi de narrativa breu per a joves Caterina Albert, dotat amb 500 euros.

Els resultats han estat publicats al web oficial dels premis en la data prevista. L'acte de lliurament, que havia de tenir lloc avui, 7 de maig, s'ha hagut d'ajornar degut a a l'actual situació de confinament derivada de la crisi sanitària provocada per la covid-19. La intenció dels organitzadors és lliurar els premis el proper mes de novembre, sempre que es normalitzi la situació sanitària, en una data que es concretarà oportunament i en el marc de l'acte de presentació dels llibres de les obres guanyadores, que seran publicats pel Servei de Publicacions de la UAB dins la seva col·lecció Gabriel Ferrater.

En aquesta edició, 132 obres han estat presentades, i d'aquestes 129 han estat admeses a concurs. Quaranta originals han participat al premi de novel·la, 64 al de poesia i 25 al de narrativa breu. Els organitzadors han agrait la participació de totes les persones que han presentat les seves obres als premis la seva col·laboració, així com la seva comprensió davant el desenvolupament dels esdeveniments.

Més informació: Premis Literaris

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
 

Notícies relacionades

Resolució del 17è Premi Argó a treballs de recerca de Batxillerat

El Premi Argó ja té guanyadors

El Premi Argó, que atorga la UAB als millors treballs de recerca de Batxillerat i CFGS, ha fet públics els noms dels alumnes de Batxillerat que han guanyat, procedents d'instituts de 26 poblacions catalanes.

Totes les notícies