Sala de premsa Premsa i mitjans

Anna Cabré, guardonada per l'Associació de Famílies Nombroses

AnnaCabreFamilies
El lliurament del premi a la professora Anna Cabré es va fer recentment en el marc del 7è Congrés de Famílies Nombroses de Catalunya. Se l'ha reconegut pel seu impuls als estudis sobre demografia.

21/06/2016

La professora Anna Cabré ha rebut el VII Premi de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), per l'impuls dels estudis sobre demografia, segons es va fer palès en l'acte que va tenir lloc recentment en el 7è Congrés de Famílies Nombroses de Catalunya, celebrat al Parc d'Atraccions Tibidabo de Barcelona.

A més de la professora Cabré, guardonada dins l'apartat de Personalitat, es va premiar a l'empresa LIDL, pel seu suport i descomptes a famílies nombroses; a la institució Fundació Pere Tarrés, pel seu ajut en l'oci i allotjament per a famílies; al mitjà de comunicació AHORA Criaturas, pel seu suport a la família en general i a les famílies nombroses; i a Volswagen, en l'àmbit de Publicitat, per oferir una imatge positiva de la família en els seus anuncis.

Un referent en estudis demogràfics
Anna Cabré, és professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i directora honorària del Centre d’Estudis Demogràfics (CED). Actualment, és investigadora principal del projecte Cinc Segles de Matrimonis finançat pel Consell Europeu de la Recerca. Aquest projecte de Demografia Històrica ha creat una base de dades de més de 600.000 matrimonis celebrats a la Diòcesi de Barcelona entre 1451 i 1905.

És presidenta del Consell Català d’Estadística i membre emèrita de l’Institut d’Estudis Catalans. Al llarg de la seva carrera ha rebut la Creu de Sant Jordi, la Distinció de la Generalitat de Catalunya com a Investigadora Reconeguda, la Medalla Narcís Monturiol i el Premi Jaume Carner de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat guardonada amb en  Memorial Francesc Candel 2014 en l’àmbit de les Ciències Socials i enguany per l’Associació de Famílies Nombroses, 2016.