Analitzen les transicions democràtiques al sud d'Europa i Amèrica Llatina

Transicions a la democràcia al sud d'Europa i a l'Amèrica Llatina

Una recerca finançada pel govern espanyol i la UE tracta sobre la història de les transicions a la democràcia que van viure Portugal, Espanya, Argentina i Xile després de les dictadures. Els dies 19 i 20 de setembre, historiados dels quatre països tractaran el tema en una trobada a la UAB.

16/09/2019

Els dies 19 i 20 de setembre, la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà les jornades internacionals "Transicions a la democràcia al sud d'Europa i a l'Amèrica Llatina: Espanya, Portugal, Argentina i Xile", que organitza el Grup de Recerca sobre l'Època Franquista (GREF-CEDID) de la UAB.

Experts locals, portuguesos i llatinoamericans tractaran sobre diferents aspectes de les transicions democràtiques esdevingudes durant els anys setanta i vuitanta als quatre països que protagonitzaran la trobada: el paper de les diferents forces polítiques, la violència política, la posició de l'empresariat, etc. La trobada començarà amb una sessió inaugural impartida per Pere Ysàs (UAB), Manuel Loff (Universitat de Porto) i Gabriela Águila (Universidad Nacional de Rosario), i acabarà amb una taula rodona on els ponents de les jornades compararan les diferents transicions tractades.

Aquestes jornades s'emmarquen dins del projecte de recerca HAR2015-63657-P, finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Per assistir-hi, és necessari formalitzar la inscripció enviant un correu electrònic a l'adreça cedid@uab.cat.

Més informació: Centre d'Estudis sobre Dictadures i Democràcies
Jornades internacionals "Transicions a la democràcia al sud d'Europa i a l'Amèrica Llatina: Espanya, Portugal, Argentina i Xile "

 

Notícies relacionades

Congres ESGCT2019

Més de 1800 experts internacionals en teràpia gènica i cel·lular es reuniran a Barcelona

Del 22 al 25 d'octubre, més de 1.800 investigadors i professionals de l'àmbit de la teràpia gènica i cel·lular es reuniran a Barcelona en el 27è Congrés Anual de la Societat Europea de Teràpia Gènica i Cel·lular (ESGCT), que s'ha organitzat conjuntament amb la societat Espanyola de Teràpia Gènica i Cel·lular (SETGyC), i que tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Totes les notícies