Actuacions a l'Eix Central per reduir la contaminació al campus

Actuacions a l'eix central de la UAB

La UAB ha iniciat actuacions encaminades a reduir la contaminació al territori de Bellaterra en el marc del Campus Saludable i Sostenible. Les obres es realitzaran a l'Eix Central durant els propers mesos i finalitzaran el setembre de 2021.

28/04/2021

La UAB ha iniciat actuacions encaminades a reduir la contaminació al campus, d'acord amb les polítiques del Campus Saludable i Sostenible, en concret, les del Pla de mobilitat, que té com a objectius potenciar el transport públic col·lectiu per accedir al campus, fomentar un ús més racional del vehicle privat, aconseguir l’accessibilitat universal al campus i potenciar els desplaçaments amb mitjans de transport actius.

Les actuacions iniciades a l'Eix Central permetran crear una zona de baixes emissions (ZBE), fomentar la concentració de persones i la seva interrelació, incrementar la seguretat dels vianants i millorar la percepció i imatge d'aquesta zona del campus.

La primera de les actuacions ha consistit en tancar els aparcaments de vehicles que hi ha al costat de les voreres. Aquests espais es transformaran en zones enjardinades i zones d'estar, amb equipaments de mobiliari urbà (taules de pícnic i bancs). També es preveu reduir el trànsit de vehicles rodats entre els edificis B i C. La previsió és que les obres finalitzin durant el mes de setembre de 2021.

 

Actuacions Eix Central

 

Estat inicial

Estat inicial

Inici de les actuacions a l'eix central

Inici de les actuacions

Proposta final

Projecte d'obres

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Acció climàtica