Sala de premsa Premsa i mitjans

Acte de lliurament dels Premis Literaris 2020 i 2021

LlibresguanyadorsPremisLiteraris2020
Llibres guanyadors dels Premis Literaris 2020.

La UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès celebraran el dimarts, 25 de maig, a les 18h, a la Sala d'actes de Rectorat, l’acte de lliurament dels Premis Literaris de les edicions 2020 i 2021. L'acte es retransmetrà pel canal de YouTube de la UAB.

20/05/2021

El maig de l’any passat, degut a les mesures de contenció derivades de la Covid-19, no es va poder celebrar l’acte de lliurament de Premis Literaris i fer l'entrega dels diplomes als guanyadors del 2020. Posteriorment, el Servei de Publicacions de la UAB va publicar els llibres guanyadors, que tampoc es van poder presentar públicament, en l’acte previst al novembre a Cerdanyola del Vallès.

Enguany, donat que el 9 de maig s’ha aixecat l’Estat d’Alarma, l’acte de proclamació de les obres guanyadores dels Premis Literaris del 2021, previst pel 6 de maig, es farà el 25 de maig, a les 18 h, a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

L’esdeveniment inclourà l’entrega dels diplomes i la presentació dels llibres dels guanyadors del 2020, i el lliurament dels premis als guanyadors del 2021.

En l’acte, hi intervindran Javier Lafuente, rector de la UAB; Carlos Cordón, alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; Rosa María Sebastián Pérez, vicerectora d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB i Óscar Pons, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

L’esdeveniment serà a porta tancada, amb assistència per invitació expressa, i es podrà seguir en directe (streaming), a través del canal de YouTube de la UAB. La fita inclourà l'actuació del grup Poetic Trio.

Guanyadors de l'edició del 2020

El XXVI Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders va recaure en l’obra Mentir a les mosques, de l’igualadí Arià Paco Abenoza; el XXV Premi de Poesia Miquel Martí i Pol va estar pel recull Si l’oblit no em falla, del barceloní Albert Gavaldà; i l’XI Premi de Narrativa Breu per a joves Caterina Albert se’l va endur la lleidatana Anna Mateus i Alamon pel relat L’Etna seu.

El Servei de Publicacions de la UAB ha estat l’encarregat de l’edició dels tres llibres, que va publicat el mes de novembre de 2020, dins la col·lecció de narrativa fictícia Gabriel Ferrater. Així mateix, els exemplars es poden adquirir als punts de venda habituals. L’editorial universitària n’ha editat el format electrònic, que es podrà aconseguir a través de diverses plataformes en línia, com Unebook.es o Google Llibres. En el cas del relat breu premiat, únicament se n’ha publicat la versió digital, que es pot descarregar de forma gratuïta a través del Dipòsit Digital de Documents de la UAB.