Sala de premsa Premsa i mitjans

“Vaig dubtar a l’hora d’escollir però vaig fer el que em deia el cor”

JOAN ANTONI FORCADELL, Ll.i L.Espanyoles
En Joan Antoni Forcadell començarà els estudis de Llengua i Literatura Espanyoles el curs vinent. Hi ha accedit amb la nota de tall més alta en l’àmbit de les Humanitats. Tot i ser lluny de la seva terra, d’Amposta, vol continuar amb la pràctica d'algunes de les seves aficions com el cant líric o la lectura.

20/07/2016

En Joan Antoni Forcadell mai va tenir clar, ni durant la seva etapa a l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta, què volia estudiar. Tot i la seva destresa en els estudis, sempre va dubtar entre aquells graus amb més sortides professionals o els que realment li agradaven. Finalment, va decidir amb el cor, i va començar a estudiar el grau de Llengua i Literatura Espanyoles. Durant la seva estada lluny de casa, combinarà els estudis amb la seva afició pel cant i la lectura, desitjant en un futur arribar al món editorial literari.

- Per quin motiu has decidit estudiar Llengua i Literatura Espanyoles?
Perquè sempre he estat dubtant entre diferents opcions dins l’àmbit de les humanitats. M’agraden gairebé totes les carreres, crec que he acabat triant-la que per a mi era la més vocacional tot i que durant un temps sempre havia estat dubtant. Dubtava entre les que et diuen que tenen més sortides professionals o les que a mi realment m’agradaven, i al final he acabat fent el que el cor em deia.

- Què esperes del grau que has escollit?
D’aquest grau espero de cara a un futur, trobar les eines necessàries per poder desenvolupar les tasques sobretot d’investigació i editorial que en un futur em puguin servir en l’àmbit professional.

- Què és el que et crida més l’atenció dels estudis que cursaràs?
El que em crida més l’atenció d’aquest grau és segons els rànquings la Universitat Autònoma en Llengua i Literatura Espanyoles és la millor o la que més bé imparteix els estudis en tota Espanya.

- Què et sembla la UAB i el Campus?
Tinc molt bones impressions tant del Campus com de la universitat en general, perquè jo vinc d’un àrea més bé rural i sempre m’ha agradat mourem en espais rurals, mai m’han agradat les aglomeracions urbanes...

Tenia clar des d’un principi que no volia anar a Barcelona capital i vaig veure que la Universitat Autònoma de Barcelona t’oferia la possibilitat d’estar dins d’un entorn més natural. I a l’hora podia estar al costat de la residència d’estudiants i em permetia tenir una mobilitat molt més fàcil i no seria un canvi tant brusc del lloc on vivia jo.
 
- El teu futur professional cap a on t’agradaria encaminar-lo?
Jo quan vaig triar el grau de Llengua i Literatura Espanyoles tenia molt clar que probablement una de les sortides que hauria d’agafar era la de la docència però si he de ser sincer, mai m’ha agradat la docència ni en l’àmbit universitari, ni en cap institut o escola. El que més em crida a mi l’atenció és el món de l’edició literària.

- A més d’estudiar, en aquesta nova etapa, t’agradaria fer alguna altra cosa?
A mi sempre m’ha agradat la música, sobretot el cant líric i fa tres anys que l’estudio i m’agradaria continuar durant aquesta nova etapa.

- Com s’aconsegueix tenir uns resultats tan bons?
La veritat és que quan a l’Autònoma em van dir que era la millor nota que havia entrat a la Facultat no m’ho creia perquè jo no sóc el prototip d’alumne exemplar. Perquè jo sóc una persona que en el meu treball i els meus estudis he estat bastant anàrquica. Però suposo que l’estudi, esforç i constància es pot aconseguir qualsevol cosa.

- Et planteges sortir alguna temporada a estudiar fora?
Jo sempre he sigut molt reticent a sortir fora, no m’ha agradat mai mourem de la meva zona de confort així que no em plantejo ni anar d’Erasmus ni fer cap mobilitat.