Sala de premsa Premsa i mitjans

"La nostra feina no acaba en aprovar mocions al Claustre, sinó que segueix en el dia a dia de les assemblees"

Crida per la UAB
Entrevista a dos alumnes candidats a representants al Claustre per la Crida per la UAB.



15/11/2018

Som Crida per la UAB, una candidatura transversal i portada des de les assemblees de facultat. Ens presentem a totes les facultats de la UAB, de fet ho tornem a fer per seguir l’estel que hem dut fins ara en el Claustre, on hem aconseguit aprovar un protocol d’actuació contra les violències masclistes, parar el 3+2 i aconseguir una equiparació de preus perquè el primer dels dos anys de màster tingui un cost igual al quart any de grau. Aquesta serà almenys la tercera a la que legislatura que ens presentem com a candidatura.

Quines propostes teniu com a candidatura?

Volem que es comenci a aplicar el protocol que es va aprovar en el darrer Claustre. També, que els terminis de pagament de la matrícula passin de tres a cinc, de manera que la gent que treballa i estudia tingui més temps per a pagar-se la carrera. Per altra banda, volem l’opció d’una avaluació única, també en la línia que qui estudia i treballa i no té temps de presentar-se a parcials o fer treballs pugui tenir l’opció d’avaluació única sense penalització. Per exemple la UB ja contempla aquesta opció.

La diferència més gran amb altres candidatures és que aquesta està formada des de les assemblees i, per tant, la nostra feina no acaba en aprovar mocions al Claustre, sinó que segueix en el dia a dia de les assemblees. Intentem que les propostes de les assemblees que portem al claustre es facin realitat; treballem des del front institucional i des de la feina més informal de les assemblees. També, tenim ja una experiència com a candidatura i s’ha demostrat que és efectiva. Hem portat mocions i propostes que finalment s’han aprovat en el si de la universitat.

Quin model d'universitat proposeu?

Volem una universitat totalment pública i gratuïta, d’accés universal, per això demanem la rebaixa del 30% de les taxes però com a primer pas cap a la gratuïtat. També, evidentment, volem una universitat feminista.