Sala de premsa Premsa i mitjans

Emergència climàtica: la UAB actua! Nou lema de la FMUAB19

Lema FMUAB19
El Consell de Govern de la UAB reafirma la Declaració d’Emergència Climàtica i aprova el nou lema per a l’FMUAB19: “Emergència climàtica: la UAB actua!”. 

25/07/2019

El passat 21 de maig, l’equip de govern de la UAB es va sumar a la Declaració d’Emergència Climàtica tot secundant la iniciativa de l’Assemblea Ecologista de la UAB, que va redactar una carta oberta adreçada al conjunt de la universitat. En aquesta carta els membres de l’assemblea assenyalaven la responsabilitat que tenen les universitats com a “portaveus de la comunitat científica del país” de donar veu d’alarma davant aquesta crisi.

Així doncs, havent escoltat les demandes de les persones que van signar la carta, la UAB va decidir declarar l’estat d’emergència climàtica i situar aquesta crisi com a nou lema de l'FMUAB19, que en les seves últimes edicions s’ha convertit en un espai de sensibilització pel seu impacte i tindrà lloc el proper 7 de novembre. Seguint la temàtica del lema durant el curs 2019/2020 s’impulsaran tot un conjunt d’activitats i accions que es treballaran amb tota la comunitat universitària. 

El proppassat dijous 4 de juliol, el Consell de Govern de la UAB va reafirmar la declaració de l’estat d’emergència climàtica a l’Autònoma i, finalment, la Comissió del lema de l'FMUAB19, formada per l’Àrea de Medi ambient, la Fundació Autònoma Solidària (FAS), membres del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i docents de Biociències i Ciències, així com de la Unitat de Dinamització Comunitària, va escollir “Emergència climàtica: la UAB actua!” com a nou lema de la Festa Major. 

Concurs cartell FMUAB19

La UAB ha obert fins al 15 de setembre el termini de presentació de propostes per al tradicional concurs de cartells de la Festa Major. El concurs s’adreça a tot el personal de l'Autònoma i als estudiants matriculats en qualsevol dels centres, o a aquells que siguin Alumni de la universitat.

Cada participant pot presentar fins a dues propostes de cartell, ja sigui de manera individual o col·lectiva, i els requisits per al disseny estan detallats a les bases del concurs. El guanyador s'endurà un premi de 300 € i la imatge del cartell s'inclourà en la difusió i documentació de l'FMUAB19. La resolució es farà pública a l’espai web Viure el campus durant el mes d’octubre. Per participar-hi només cal que ompliu aquest formulari. 

Fira d'Entitats FMUAB19

Si formes part d'un grup de recerca, d'un servei, d'un col·lectiu o simplement vols donar a conèixer a la comunitat el teu òrgan de representació o projecte, ja pots sol·licitar fins el proper 10 d'octubre un estand a la Fira d'Entitats de la plaça Cívica a través del següent formulari.

Els estands, que com cada any compartiran espai a la Plaça Cívica entre les 13 h i les 17 h, són un aparador de difusió dels diferents projectes i iniciatives que hi ha a la universitat i en la Fira d'Entitats hi tenen cabuda tots els col·lectius que conformen la comunitat universitària de la UAB. 

Podeu consultar tota la informació sobre la Festa Major al web de Dinamització Comunitària i al Facebook de l'FMUAB19.