Sala de premsa Premsa i mitjans

2a Edició del curs 翻译 (fanyi) també és interpretar

Curs fanyi
Es presenta la 2a edició del curs  翻译 d'interpretació d'enllaç xinès-castellà 'fanyi' també és interpretar.

30/03/2017

El curs es durà a terme del 26 al 30 de juny, eminentment pràctic, se centrarà en àmbits dels serveis públics (sanitat, serveis socials i àmbit comunitari) i també introduirà exemples del sector privat (comerç internacional, turisme).

Què passa quan un ciutadà d’origen xinès ha d’anar al metge a Mataró? O quan l’associació de comerciants vol animar als botiguers i restauradors xinesos a participar en una activitat de barri? O quan un empresari espanyol se’n va la Xina i vol negociar preus amb possibles proveïdors?
Totes aquestes situacions tenen un punt en comú: perquè la comunicació sigui possible, cal un intèrpret d’enllaç que faci de pont entre dues llengües (el castellà i el xinès) i dues cultures. En molts casos, les destreses en mediació intercultural també tenen un paper clau a l’hora de fer possible aquesta comprensió mútua.

El curs que presentem pretén apropar l’alumne a diverses situacions d’interpretació d’enllaç i mediació intercultural entre persones castellanoparlants i persones que tenen el xinès com a llengua materna. Repassarem les bases d'aquesta modalitat d’interpretació i la pràctica se centrarà en àmbits dels serveis públics (sanitat, serveis socials i àmbit comunitari) i del sector privat (comerç internacional, turisme). Treballarem a partir d’una perspectiva integradora que tindrà en compte tant el component lingüístic (el llenguatge especialitzat present en cadascun dels àmbits esmentats), com el factor cultural (per exemple, en el cas del llenguatge no verbal). Per tal que el curs sigui eminentment pràctic, es proposarà a l’alumnat unes lectures de tipus introductori prèvies a l’inici de les classes, sobretot adreçades als alumnes que no hagin cursat estudis previs en Traducció i Interpretació.
 
El curs s’adreça a graduats i alumnes d'últim curs de Traducció i Interpretació amb llengua C xinès, graduats i alumnes d’últim curs d’Estudis d’Àsia Oriental (especialitat: Xina), estudiants de xinès que puguin acreditar una estada superior a 6 mesos en un país de parla xinesa, estudiants de llengua materna xinesa que puguin acreditar una estada superior a 6 mesos en un país castellanoparlant.

El preu de la matrícula són 40 euros. Places limitades. Per inscriure's cal que feu clic al següent enllaç, el període d'admissions és fins el 22 de maig. Els alumnes admesos rebran les instruccions per poder formalitzar el pagament de la matrícula entre el 23 i el 31 de maig de 2017. S’emetrà un certificat d’assistència si es compleix l’assistència mínima (80%). Per més informació us podeu posar en contacte amb Mireia Vargas-Urpi, coordinadora del curs, en aquesta adreça: mireia.vargas@upf.edu.

Organitzen el Grup de recerca MIRAS, el Grup de recerca TXICC, la Fundació Institut Confuci de Barcelona i la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB.