Estrena de la websèrie creada per estudiants de la UAB que s'emetrà per TV3

WebSeriePatatesRosses

El dimarts, 19 de febrer, a les 13 hores, es presenta i s'estrena a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació la websèrie "Patates Rosses", creada per dos estudiants de Comunicació Audiovisual de la UAB i nascuda del seu TFG, que TV3 començarà a emetre aquella mateixa setmana. Els creadors i autors responsables hi seran presents en un acte que inclou el visionat de la sèrie. És una Activitat de campus (no hi haurà activitat lectiva en tot el campus).

11/02/2019

Els Alumni Villareal i Saranova expliquen que han optat per un format de websèrie clàssic que es pugui consumir, principalment, a través del mòbil; la sèrie s’emetrà per TV3 a la Carta i a Youtube.

La websèrie "Patates rosses" ha sorgit gràcies als dos Alumni de Comunicació Audiovisual de la UAB, David Villarreal (que actualment està estudiant el Màster Universitari en Continguts Audiovisuals i Publicitat de la UAB) i Joan Saranova, a partir del seu Treball Fi de Grau (TFG). Ha estat produida per TV3, juntament amb la UAB i l'empresa audiovisual Broadcaster. La mateixa setmana que es presenta a la UAB s'estrenarà i es començarà a emetre per TV3 a la Carta i per Youtube. Està previst que s'emeti també com a llargmetratge pel Canal 33.

La websèrie s'ha gravat majoritàriament amb telèfon mòbil. Es tracta d'un format novedós, una "sèrie transmedia; és a dir, està pensada per seguirla des de la televisió, Youtube, Instagram i Twitter", explica en David Villarreal (http://www.tv3.cat/patatesrosses). "Com valoro l'experiència? Doncs personalment he après molt perquè treballes amb gent del sector, amb els professionals, i en una cosa per la que hi sents passió i que hi creus" diu Villarreal, que també explica que "això no treu que el procés hagi estat llarg i complicat, pel pressupost molt ajustat que teníem, i per la situació que ha viscut TV3".

El proper dimarts es projectaran quatre dels vuit capítols de la websèrie, i a continuació s'encetarà un debat entre tots els assistents. A l'acte hi assistiran els seus creadors, David Villarreal i Joan Saranova, i els responsables de TV3, Oriol Sala Patau, Cap de Ficció i Cinema, i Jordi Salvat, Editor de la web de TV3. També hi serà present el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB, Carlos Sánchez, la degana de la Facultat, María José Recoder, així com el professor i vicedegà de comunicació i UAB Campus Mèdia, Carles Llorens. Per part de Broadcaster Audiovisual Services hi assitirà Valentí Roda.

Una comèdia adreçada al públic jove
El projecte va començar a caminar el 2016 com a treball de final de grau de Villarreal i Saranova, que es van conèixer estudiant Comunicació Audiovisual a UAB. El treball va ser tutoritzat pel professor de la facultat Francesc Escribano.

Es van presentar a la beca Comunica i al juliol del 2016 els anunciaven que havien estat  seleccionats -s’hi van presentar 14 candidatures i es van escollir tres guanyadors- per tirar endavant aquesta ficció que havien proposat. La beca Comunica els va proporcionar una dotació econòmica de 20.000 euros i l’assessorament de la cadena pública perquè el producte seguís uns estàndards d’emissió. La UAB en va ser també co-productora de la sèrie juntament amb Broadcaster.

Villareal i Saranova expliquen (des de la web de la Facultat de Ciències de la Comunicació) que han optat "per un format de websèrie clàssic que es pugui consumir, principalment, a través del mòbil: volíem crear un projecte que fos realista. Potser no podem liderar un projecte de "prime time" però sí que podem començar a demostrar coses, fer laboratori i mostrar-ho en un mitjà de qualitat”.
 
La sèrie "Patates rosses", que està plantejada amb un format de fals documental, té vuit capítols d’entre sis i deu minuts, una durada pensada per al suport d’emissió, el mòbil. Els seus creadors la defineixen com una comèdia que beu de l’humor de sèries d’animació nord-americanes com "Padre de familia" i "Rick y Morty". El seu protagonista és l’Èric, un noi que s’embarca en el rodatge d’una pel·lícula eròtica arran de la petició de la seva ex parella i la seva àvia.

Gràcies a TV3, la UAB i la beca Comunica -convocada per la corporació catalana per al foment de la creació i la innovació audiovisual i enfocada a connectar treballs universitaris amb el món professional-, el TFG de Villareal i Saranova ara serà una realitat de la que el públic en general podrà gaudir a través d'Internet. 

 

Notícies relacionades

Persones estudiants

Tallers d'emprenedoria social

El Servei d'Ocupabilitat de la UAB ofereix formació a l'alumnat en l'àmbit de l'emprenedoria social i col·laborativa.

Totes les notícies