Estem educant en valors?

¿Estamos educando en valores?

El capítol dotzè de la sèrie "Universo sostenible", dedicat a l'educació en valors i a la lluita contra l'assetjament escolar, ha comptat amb la participació de Joaquín Gairín, director de l'Equip de Desenvolupament Organitzacional de la UAB (EDO).

25/06/2018

L'educació en valors és un concepte ampli i complex, que exigeix ​​la implicació tant dels mestres i la comunitat educativa com, molt especialment, dels pares i també de la societat en general. Educar en valors significa estendre l'abast de l'educació de manera que no es limiti a l'ensenyament i l'aprenentatge de matèries, habilitats i temaris, plantejant metes relacionats amb l'àmbit moral i el civisme, amb objectiu final de formar ciutadans responsables.

També l'assetjament escolar és una de les grans preocupacions de la nostra societat. Per conèixer-ne les causes i com eradicar-lo, el dotzè capítol de la sèrie “Universo sostenible” dedicat a aquesta temàtica ofereix pautes específiques proporcionades per experts de diferents àmbits: des de la sociologia, que aporta pràctiques per a l'educació dels infants en el si familiar, fins a la psicologia, que exposa els tractaments duts a terme amb nens amb trastorns del coneixement o autisme, passant per la pedagogia, que advoca per l'educació en valors i ciutadania en els centres d'ensenyament. A més, s’hi indaga en un altre factor clau actualment en les relacions humanes, com és l'ús de les xarxes socials, a partir de les últimes investigacions en màrqueting i reputació digital.
 

Un dels experts que participen en aquest capítol ha estat el professor de la UAB Joaquín Gairín, catedràtic de Didàctica i Organització Escolar, director de l'Equip de Desenvolupament Organitzacional de la UAB (EDO) i degà de la Facultat de Ciències de l'Educació. El professor Gairín intervé en programes de reforma educativa a Espanya i Amèrica Llatina i actualment dirigeix projectes sobre desenvolupament social i educatiu, desenvolupament organitzacional, processos de canvi educatiu, lideratge, avaluació de programes i institucions, TIC en formació i avaluació d’impacte.

La sèrie “Universo sostenible” és un projecte on investigadors de la comunitat científica universitària responen sobre alguns dels grans temes d’interès social. Es una iniciativa del grup de treball d’Audiovisuals i Multimèdia de CRUE Comunicació de les Universitats Espanyoles i s'emet per TVE, dins del programa "La aventura del saber".

 

Notícies relacionades

Totes les notícies