Sala de premsa Premsa i mitjans

Fer ciència tenint en compte el gènere

DonaCiencia
© Pablo Gallegos Riera
L’Observatori per a la Igualtat organitza, amb el suport de l’Escola de Doctorat, el seminari "Getting Engaged with Gender-Sensitive Science", sobre investigació en gènere els pròxims 15 i 22 de maig a la Facultat de Ciències de la UAB.

27/04/2015

El taller s’emmarca en el projecte europeu EGERA (Effective Gender Equality in Research and the Academia) i els seus objectius són enfortir el coneixement sobre la perspectiva de gènere en la recerca i aprofundir en les aproximacions teòriques i metodològiques que aborden el sexe-gènere en les investigacions. A més, també vol promoure el contacte i la discussió entre el personal investigador, expert i en formació, interessat en la “Gender Sensitive Research” i en la recerca inclusiva.

El “workshop”, organitzat per l'Observatori per a la Igualtat de la UAB, està adreçat al personal en formació de doctorat de la UAB i contribueix a una formació transversal en gènere i recerca en diferents camps disciplinaris com les biociències, l’economia, la salut, les enginyeries o les ciències socials.

La trobada tindrà una durada de 2 dies. Durant el primer dia -que es durà a terme de 9.00 h a 15.00 h- es comptarà amb les ponències d’investigadores expertes, que presentaran els aspectes clau dels seus projectes pel que fa a les dimensions de sexe-gènere, la perspectiva de gènere i la inclusió social, obrint espai pel debat amb les persones assistents.

El segon dia, des de les 9.30 h fins les 13.30 h, es farà un seminari de treball entre el personal investigador en formació i es desenvoluparà en un clima que faciliti l’intercanvi d’experiències i de coneixements.

Del programa destaca la ponència de Deboleena Roy, professora del Departament Women's, Gender and Sexuality Studies and Neuroscience and Behavioral Biology de la Emory University (Estats Units), amb una conferència titulada "Women, Gender, and Feminist Theory in Science" el dia 15 de maig. Aquesta xerrada (a les 9.45 h.) és oberta a tota la comunitat i es farà a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències.

Prèviament, les jornades seran inaugurades per les intervencions de la Vicerectora de Recerca de la UAB, Pilar Dellunde; Mara Dierssen Sotos, directora del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona; i Maria Pascual, investigadora del projecte "GENDER-NET. Gender Dimension in Research Contents", del Ministeri d'Economia i Competivitat.

A continuació es desenvoluparan diferents seminaris amb diferents persones, expertes en la temàtica, procedents de diverses universitats i centres de recerca.

Les inscripcions es poden fer al formulari fins al dia 10 de maig.

Prèviament, el dia 14 de maig, es durà a terme una reunió del WP2, on la professora Mª Jesús Izquierdo farà una conferència (a les 13.30 h.) basada en les desigualtats des d'un punt de vista interseccional.

Podeu consultar el programa aquí.

Observatori per a la Igualtat de la UAB

 

Més informació: Programme_EGERA_workshop_Gender-Sensitive_Science
CV_participants_wp6
WP2_Intersecting_Inequalities