Recerca i assessorament

Projectes en curs

Experiential Live Project Enhancement (ELPE)

Experiential Live Project Enhancement (ELPE)L’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB ha obtingut un projecte Erasmus+ finançat per la Unió Europea dins de la convocatòria del 2017, en la categoria “Strategic Partnerships for higher education”.

El projecte es titula “Experiential Live Project Enhancement (ELPE)” i vol contribuir a la innovació i a la creativitat en l’Educació Superior a Europa. Com a objectius concrets, es pretén promoure, en l’àmbit universitari, el que s’ha anomenat “live projects”, és a dir, projectes reals, en els quals els estudiants apliquen els coneixements adquirits al centre en projectes de consultoria per a empreses concretes, afavorint les seves habilitats personals i millorant la seva ocupabilitat en el sector turístic i hoteler.

El projecte el desenvolupa un consorci de quatre centres universitaris europeus (Fundació UAB, Università Ca’Foscari de Venècia, Haaga-Helia de Finlàndia i Utenos Kolegija de Lituània), i tindrà una durada de dos anys (entre setembre de 2017 i agost de 2019).

Una de les primeres accions que ha realitzat el projecte ELPE és un seminari inicial de formació sobre “live projects” per al professorat de cadascun dels quatre centres implicats.

El seminari va tenir lloc a Venècia (Itàlia) entre el 8 i el 10 de novembre de 2017 i va comptar amb la participació de sis professors de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB.

La trobada va permetre als participants conèixer de primera mà experiències d'implementació de “live projects” en universitats més experimentades, com ara Ca’Foscari o Haaga-Helia, així com aprendre a posar-los a la pràctica.

En aquest sentit, aquesta metodologia d’innovació docent serà posada en funcionament a l'Escola durant els propers mesos a través de diferents cursos de grau, postgrau i màster.