INVESTIGAR EGRETA
Entorn de Gestió per a la Recerca i la Transferència UAB

Preguntes freqüents

EGRETA és una aplicació corporativa de la UAB i la trobareu dins el vostre espai de treball de la Intranet.

L'eina està integrada en el sistema d'identificació única de la UAB, per tant, no caldrà que us torneu a identificar

Vés a EGRETA

EGRETA és una aplicació per al personal de recerca en actiu a la UAB i per al personal d’administració i serveis que fa tasques de suport a la gestió de la recerca, com ara els gestors departamentals i administratius responsables.

Per accedir-hi només necessiteu el vostre NIU i la vostra paraula de pas habitual. En cas que no hi pugueu accedir, si us plau, contacteu amb l'Oficina Tecnològica de Recerca a través de l’adreça de correu egreta@uab.cat o el telèfon +34 93 5814216.

L’aplicació està disponible de moment només en castellà i en anglès. Per defecte, quan hi he accediu per primera vegada el sistema us demanarà que escolliu l’idioma de treball.
     
                                   Pantalla de tria d'idioma a l'aplicació EGRETA

Tot i així, si un cop dins l’aplicació voleu canviar l’idioma de treball sempre ho podreu fer a través de la pantalla de Perfil d’usuari. Aquesta pantalla la trobareu a la part superior dreta i la distingireu perquè hi apareix el vostre NIU. Cliqueu-hi i s’obrirà la pantalla amb el vostre perfil. La primera opció visible és la de configuració de l’idioma. En el desplegable podreu triar l’idioma de treball que preferiu (català, castellà o anglès) però la interfície només està disponible, de moment, en castellà o anglès.

                      Captura de pantalla Perfil Usuari a EGRETA

EGRETA és una aplicació desenvolupada exclusivament amb una interfície en anglès. En principi no estava previst que la interfície estigués en cap altra idioma, però la seva forta implantació en països de Centre Amèrica i Sud Amèrica va fer replantejar aquesta idea inicial i es va decidir que també pogués ser accessible en castellà.

Malauradament el mercat català, només està implantada a la UAB actualment, no és suficient perquè l’empresa, Elsevier, consideri oportú i rendible tenir la interfície traduïda al català.

Ho podeu fer a través del Perfil d’usuari. Aquesta pantalla la trobareu a la part superior dreta i la distingireu perquè hi apareix el vostre NIU. Cliqueu-hi i s’obrirà la pantalla amb el vostre perfil.

                Captura de pantalla Ajustes a EGRETA

En cadascun d’aquests apartats podreu ajustar la configuració de notificacions, correus i tasques segons creieu oportú.

Només poden tenir accés a EGRETA el personal Tècnic de Suport a la Rercerca (TSR) que tingui l’acreditació valida que es gestiona des de la Comissió d’Investigació. Consulteu l’Oficina Virtual de la UAB per gestionar el tràmit.

A EGRETA els Projectes són determinades tipologies de concessions (projectes i ajuts de investigació, projectes d’investigació internacionals, projectes educatius internacionals) que s’ha decidit políticament mostrar com a part pública de la recerca que es fa a la UAB. 

Podeu consultar tots els vostres ajuts a l’apartat concessions d’EGRETA. 

Vés a EGRETA

Al manteniment “Resultado de la investigación” podreu trobar tot allò relatiu a la producció científica: articlescapítolsllibrespatents, entre d’altres.

A EGRETA hi ha informació que s'ha carregat prèviament d'altres bases de dades. Si les teves dades personals són incorrectes, els canvis s'hauran de realitzar a la font, a la base de dades de RR.HH. (UXXI). A EGRETA les dades s'actualitzen al dia següent després d'haver fet les modificacions a la base de dades de RR.HH.

Si es tracta de dades sobre producció científica contacteu amb l'Oficina Tecnològica de Recerca a través de l'adreça de correu electrònic egreta@uab.cat.

Els registres duplicats apareixen sovint a EGRETA. Es generen quan més d’un autor o editor afegeix el mateix registre o quan els registres de publicació s’importen de Scopus per substituir un registre inicial que prové de la càrrega d’Eina. 

Quan creeu un registre, el sistema us avisarà amb un indicador vermell si la publicació ja existeix. Feu clic a la bandera vermella, després feu clic al pop-up per obrir el registre suggerit. Si aquesta és la publicació que voleu afegir però no esteu entre els autors esmentats, seleccioneu Reclama aquest registre.  

L'Oficina Tecnològica de Recerca resol regularment els registres duplicats. També podeu contactar amb l’equip a egreta@uab.cat si trobeu algun duplicat.

L’aplicació EGRETA està dissenyada per entrar centralitzadament les dades de tesis doctorals i treballs de recerca. Ens ha de passar al correu egreta@uab.cat els treballs que li manquen i nosaltres els entrarem al seu perfil. 

L’aplicació EGRETA està dissenyada per entrar centralitzadament les dades de concessions i ajutsEns ha de passar al correu egreta@uab.cat els treballs que li manquen i nosaltres les entrarem al seu perfil. 

La funcionalitat reclama el contingut es pot fer servir de dues formes: 

a) Cercant el registre
 1. Accediu a EGRETA i cerqueu la publicació que voleu reclamar, feu clic a l’element i s’obrirà una nova finestra.
 2. Al peu de pàgina del registre, feu clic a Reclama aquest contingut
 3. A l'opció "Voleu afegir aquest contingut?", afegiu un missatge als administradors del sistema (opcional) i feu clic de nou a Reclama aquest contingut  
b) Introduint un registre nou
 1. Comenceu a introduir la informació com si es tractés d'un registre nou.
 2. Quan introdiu el títol de la publicació us apareixerà un requadre vermell amb el text Possible duplicat
 3. Feu clic a sobre del requadre i s'obrirà el registre original.
 4. Si és el vostre al peu de pàgina del registre, feu clic a Reclama aquest contingut
 5. A l'opció "Voleu afegir aquest contingut?", afegiu un missatge als administradors del sistema (opcional) i feu clic de nou a Reclama aquest contingut 

L’equip d’EGRETA gestiona les reclamacions de les publicacions. Una vegada resoltes, se us informarà per correu electrònic. ‌

L’addició o obtenció d’un ORCID pot fer més precís el procés d’atribució de l’autoria de publicacions.

 1. Accediu a EGRETA i cerqueu la publicació que voleu rebutjar, feu clic a l’element i s’obrirà una nova finestra.
 2. Al peu de pàgina del registre, feu clic a Rebutja aquest contingut
 3. A l'opció "Voleu suprimir aquest contingut?", afegiu un missatge als administradors del sistema (opcional), feu clic de nou a Rebutja aquest contingut

L’equip d’EGRETA gestiona les reclamacions de les publicacions. Una vegada resoltes, se us informarà per correu electrònic. ‌

L’addició o obtenció d’un ORCID pot fer més precís el procés d’atribució de l’autoria de publicacions.

Per poder accedir utilitzant el vostre compte institucional de gestor/a a EGRETA cal que seguiu les següents passes:

1. Accediu a l’aplicació amb el vostre NIU i paraula de pas personals. Accedireu a l’aplicació amb un perfil d’informador, això vol dir que podreu consultar la informació però no treballar-hi.

2. Aneu a la part superior dreta de la pantalla i cliqueu sobre l’opció Canviar d’usuari. S’obrirà una finestreta amb el nom del departament del qual sou gestor/a, seleccioneu-lo i a partir d’aquest moment ja podreu accedir a les dades del vostre departament, treballar-hi, extreure informes, etc.
                                               cambiar usuario

Si necessiteu que altres suports administratius del vostre departament també accedeixin a EGRETA s’hauran de crear usuaris de confiança. Per poder fer-ho heu de:

1. Clicar sobre el NIU del departament que trobareu a la part superior esquerra. Se us obrirà la pantalla del perfil del departament.

2. Anar a l’opció de menú usuari de confiança.

3. Al fer clic sobre el botó, se us obrirà un camp on podreu indicar el nom o el NIU de la persona que voleu afegir com a usuari de confiança.

4. Un cop seleccionada recordeu desar els canvis amb el botó que trobareu a la part inferior de la pantalla.

Persona de Suport EGRETA
Si la cerca no us retorna cap persona, si us plau, contacteu amb la Unitat de Gestió de la Recerca (AGR) a través de l’adreça de correu egreta@uab.cat o al telèfon +93 5814216 .

Haureu de notificar el seu nom complet, el NIU i quines funcions voldreu que realitzi, si les mateixes que vosaltres o bé només alguna d’específica.
 

EGRETA: Assignació d’Unitat Econòmica Responsable

Per agilitzar i assegurar el traspàs de dades entre Recerca i Economia els/les gestors/es (o els suports que s’hagin designat) han d’informar de la unitat econòmica responsable que gestionarà l’ajut.

És per aquest motiu, que un cop s’hagin informat dins el sistema les sol·licituds que els investigadors han presentat a una convocatòria o d’un nou conveni/contracte de recerca, rebreu una notificació demanant-vos l’assignació. Per fer-ho heu d’accedir al camp Unitat responsable i escollir la unitat econòmica del desplegable que hi trobareu. Si la unitat no hi apareix heu de sol·licitar a l’Àrea d’Economia que la hi incorpori.

El manteniment a EGRETA on trobareu tots els ajuts i convenis (interns i externs) és el de concesiones/awards. Les concessions directament relacionades amb el vostre centre i sobre les que teniu drets d'edició les veureu a l'apartat editable. D'altra banda, trobareu ressaltades determinades tipologies d'ajuts per a consulta directa mitjançant els filtres preconfigurats que trobareu a sota l'apartat editable.

Vés a EGRETA

Des del contingut on hàgiu fet la cerca, haureu de seleccionar la vista tipus lista. Un cop aquí, a la part inferior de la pantalla, us apareixerà la opció de descàrrega en PDF, Excel, HTML, Word, CERIF XML.

Més informació a l'espai EGRETA de la intranet. 

Vés a EGRETA