Pep Duran cedeix la seva obra 'Retaule laic' a la UAB
11.04.2012 Viure  -  L'artista Pep Duran ha cedit a la UAB la seva instal·lació "Retaule laic", que va ser exhibida a la capella del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i que ara romandrà exposada a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, al campus de Bellaterra.

A través d'un conveni signat amb la rectora de la UAB, Ana Ripoll, Duran cedeix la seva obra i els drets d'explotació intel·lectual a la UAB durant un període de 15 anys.

Duran treballa amb l'escenografia tot desenvolpant projectes centrats en una manera particular d'entendre la construcció, la representació i l'espai. "Retaule laic" és una obra-assaig que destil·la les influències intel·lectuals i estètiques que marquen el pensament i el treball de l'autor. Consta de 54 plaques de gres ceràmic amb relleus incrustats i esmaltats, col·locades sobre una estructura d'alumini de 6,73 metres d'alçada.

L'obra de Pep Duran (Vilanova i la Geltrú, 1955) barreja el que és real i el que és fictici per mitjà de la construcció de dispositius escènics. S'ha pogut veure en nombroses galeries de Barcelona (Metrònom, Joan Prats, Carles Taché, Alejandro Sales...) i d'altres ciutats europees, com també en diversos centres d'art com la Fundació Joan Miró de Barcelona, el Koldo Mitxelena Kulturunea de Sant Sebastià, la Whitechapel Art Gallery de Londres i museus d'El Salvador, Costa Rica,  Panamà i Mèxic. A més, l'obra de Duran és present a la Col·lecció MACBA, a la col·lecció de la Fundació "la Caixa", a la Fundació Suñol i a la Fundació Vila Casas a Barcelona, com també a Artium (Euskadi), entre d'altres institucions.

Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2020 Universitat Autònoma de Barcelona