Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB s'integra en una nova xarxa d'universitats joves, europees i de recerca

Institucions de dotze països diferents, la UAB entre elles, integren una nova xarxa que treballarà per enfortir la influència de les universitats joves a les polítiques europees de recerca, així com en col·laborar en projectes d'investigació, activitats acadèmiques i programes d'intercanvi.

12/01/2015

La UAB forma part de la nova Young European Research Universities Network (YERUN), que aplega 18 institucions amb posicions destacades als rànquings internacionals d'universitats amb menys de 50 anys. Aquesta nova associació treballarà en les polítiques europees de recerca i facilitarà la cooperació en activitats científiques i acadèmiques, així com l'intercanvi de personal i de coneixement.

La constitució de la xarxa va tenir lloc a Brussel·les, en un acte que va tenir lloc el 9 de gener passat. Hi formen part universitats que han aparegut al QS Ranking Top 50 under 50 o al Times Higher Education Ranking 100 under 50. Totes elles comparteixen uns valors comuns recollits al document fundacional: orientació cap a la recerca, compromís per la internacionalització, aposta per la qualitat de la docència i compromís amb l'ocupabilitat dels titulats.

La YERUN, que roman oberta a la incorporació de nous membres, s'ha marcat cinc objectius: treballar per influenciar en els programes de recerca i desenvolupament de la Unió Europea, promoure la col·laboració en projectes de recerca, millorar els programes d'intercanvi tant d'estudiants com de personal docent i administratiu, intercanviar coneixements sobre organització universitària i establir programes acadèmics compartits a diferents nivells.

A més de la UAB, hi ha tres institucions espanyoles: la Universidad Autónoma de Madrid, la Universidad Carlos III i la Universitat Pompeu Fabra. Completen la YERUN les universitats d'Anvers (Bèlgica), de Bremen, Konstanz i Ulm (Alemanya), de Brunel i Essex (Regne Unit), de la ciutat de Dublín (Irlanda), de l'Est de Finlàndia, de Linköping (Suècia), de Maastricht (Països Baixos) i del Sud de Dinamarca, a més de la Universitat Nova de Lisboa (Portugal), la Universitat Paris Dauphine (França) i la Universitat dels Estudis de Roma Tor Vergata (Itàlia).