Preguntes freqüents sobre la matrícula dels graus


A continuació tens un llistat de les preguntes més freqüents sobre la matrícula dels graus.

La matrícula es fa per internet el dia que t’assigni la teva facultat. Si tens dret a una bonificació o gratuïtat, és important que revisis si has d’enviar prèviament alguna documentació.

Consulta www.uab.cat/matricula tota la informació relativa a la matrícula i si la teva Facultat organitza una sessió de benvinguda per als estudiants de nou accés.

Quan rebis el correu de la UAB donant-te la benvinguda i informant-te que has obtingut plaça a la universitat, mira la fitxa dels teus estudis per a consultar el calendari concret de matrícula.

Recorda revisar acuradament la informació que hi ha publicada a www.uab.cat/matricula

Et recomanem que facis la matrícula el més aviat possible dins del termini assignat.

 

Es perd la plaça obtinguda. Si et trobes en aquest cas, i abans d’esgotar el termini, has de contactar urgentment amb la Gestió acadèmica de la facultat assignada.

Tens la relació detallada pel teu estudi i situació a l'apartat de "Documentació" de la teva matrícula (www.uab.cat/matricula). La documentació l’has d’enviar a través d’un formulari web.

Si vas realitzar la matrícula de les PAU amb la condició de Família Nombrosa (FN), el títol de FN està expedit a Catalunya i està vigent no et cal fer cap tràmit, a la teva matricula apareixerà l’opció per escollir la deducció corresponent.

En el cas de títols de Família Nombrosa expedits a una altra Comunitat Autònoma sí que caldrà que ho presentis abans de fer la matrícula. Al web de matrícula trobaràs un formulari per a avançar una còpia, però recorda que posteriorment has de presentar l’original a la teva Gestió Acadèmica.

Sí. A l'adreça de correu electrònic indicada al mateix formulari rebràs un justificant.

És el document d'ordre de domiciliació i és obligatori que l’enviïs a la teva gestió acadèmica a través del formulari habilitat. Quan facis la matrícula online hauràs d’introduir a la pantalla de pagament el número de compte per domiciliar la matrícula. Només cal que el tornis a presentar altres anys si fas un canvi de compte corrent per a domiciliar el pagament de la matrícula.

Com a norma general sí, excepte en algun cas puntual en el que hauràs de presentar el document original, com per exemple la sol·licitud del trasllat d’expedient de les proves d’accés a la universitat d’origen, si les has fet en una altra Comunitat Autònoma.

També pots presentar una fotocòpia i ensenyar l'original perquè la teva Gestió Acadèmica compulsi la fotocòpia.

Consulta la fitxa del Grau al qual acabes d'accedir i veuràs les indicacions que et dona la Gestió Acadèmica.

Consulta la fitxa del Grau al qual acabes d'accedir i veuràs les indicacions que et dona la Gestió Acadèmica.

Recorda que no pots generar-te el NIU fins que no hagis rebut el correu de benvinguda de la UAB. Si no pots rebre la informació al correu indicat a la teva preinscripció, has de contactar amb la teva gestió acadèmica per revisar i/o modificar el mateix i poder gestionar el teu NIU i contrasenya, imprecidible per formalitzar la teva matrícula.

Per a incidències tècniques amb la matrícula, com ara dificultats per a obtenir el NIU,  t'has d'adreçar al Centre d'Assistència i Suport (CAS).
Telèfon de contacte: 935812100
A/e: cas@uab.cat

Per a incidències tècniques, de caire informàtic, amb la matrícula t'has d'adreçar al Centre d'Assistència i Suport (CAS).
Telèfon de contacte: 935812100
A/e: cas@uab.cat

És el Servei d'Activitat Física de la UAB. Si contractes aquest servei pots utilitzar les seves instal·lacions, fer activitats esportives, participar en competicions...  Pots consultar la informació a la seva pàgina web: https://www.uab.cat/saf

Per a qualsevol gestió relacionada amb el Servei de Llengües de la UAB cal que t’adrecis directament a aquest servei: https://www.uab.cat/web/uab-idiomes-campus-1345809593065.html

Si vols matricular-te com a becari condicional, quedant exempt del pagament dels crèdits matriculats per primera vegada fins a la resolució de la beca, és  imprescindible que llegeixis amb calma la següent informació.

Només et podràs matricular com a becari condicional si has sol·licitat prèviament la beca dins del termini.

 

L’única manera de matricular-se com a becari condicional és haver demanat beca de Règim General pel curs 2024-2025 dins del termini.

L’única manera de matricular-se com a becari condicional és haver demanat beca de Règim General pel curs 2024-2025 dins del termini.

No, aquest curs no existeix el procediment d’acreditació econòmica. Per matricular-se com a becària o becari condicional només cal haver sol·licitat la beca general pel curs 2024-2025 i complir els requisits acadèmics que estableix la convocatòria de beca.

Quan es faci la resolució denegatòria de la beca la UAB procedirà al cobrament de la matrícula, en un únic termini i mitjançant domiciliació bancària al compte que indiquis a la matrícula. Abans del cobrament rebràs un avís per correu electrònic.

Sí, està previst que l’AGAUR convoqui la beca Equitat pel curs 2024-2025 i que el període de sol·licituds s’obri al mes de setembre.

Consulta les bases quan es publiquin al web de l’AGAUR.

No cal si vas cursar el Batxillerat a Catalunya, doncs ja ens ve donada la informació des de l’oficina de preinscripció, i la trobaràs en el moment de fer la matrícula. En el cas d’haver cursat el Batxillerat a una altra Comunitat Autònoma sí que caldrà que ho presentis abans de fer la matrícula. Al web de matrícula trobaràs un formulari per a avançar una còpia, però recorda que posteriorment has de presentar l’original a la teva Gestió Acadèmica.

Només has de seleccionar la opció de MH. La sol·licitud de beca seguirà igualment el seu tràmit.

Sí, no són excloents. El títol de Família Nombrosa et garanteix un descompte o una gratuïtat en el cost de la matrícula. A més, en funció de les circumstàncies de cada estudiant, en concepte de beca, es pot rebre certes quantitats de diners per distància a la UAB, ajuts, etc. 

En aquest cas únicament pagaràs els 70 € que paguen tots els estudiants en concepte de “Serveis específics i suport a l’aprenentatge” i l’assegurança escolar obligatòria.

No, aquesta condició familiar no suposa cap descompte en el preu de la matrícula universitària.

La normativa acadèmica de la UAB regula el nombre màxim de matrícules d’honor que es poden concedir per curs i per assignatura.

Pots consultar aquí la deducció que suposa obtenir una matrícula d’honor en una o més assignatures.

La primera vegada que et matricules d’uns estudis de Grau has de matricular-te d’un mínim de 60 crèdits, o l’equivalent al primer curs complet en cas de dobles graus.
A partir de la segona matrícula i successives, el mínim de matrícula és de 42 crèdits.
En tots els casos el màxim és de 78 crèdits.
Aquí pots consultar el mínim i màxim de crèdits a matricular cada curs en funció del règim de dedicació triat.

El règim de permanència de la UAB et permet estudiar amb dedicació a temps complet, però també amb dedicació a temps parcial.

Si tries fer la matrícula a temps parcial, a la teva primera matrícula t’hauràs de matricular d’un mínim de 30 crèdits i fins a un màxim de 42. Si vols superar aquest llindar hauràs de fer la matrícula a temps complet i llavors el mínim serà de 60 crèdits.

Aquí pots consultar el mínim i màxim de crèdits a matricular cada curs en funció del règim de dedicació triat.

Si hi ha més d'un grup disponible podràs triar en el moment de la matrícula.

És un servei que t'ofereix la Universitat que consisteix en una assegurança d'accidents i de responsabilitat civil.
Per gaudir-ne cal, que en moment de formalitzar la matrícula, contractis l'assegurança complementària. 
En algunes assignatures i titulacions és obligatori la contractació d’aquesta assegurança complementària (assignatures amb pràctiques a laboratoris, sortides de camp, etc). En aquest cas, en el moment de fer la matrícula ja apareixerà marcada la contractació d’aquesta assegurança.
Trobaràs més detall d’aquesta assegurança aquí.
Si aquest curs has estat acceptat per fer un programa d’intercanvi has de contractar l’assegurança complementària de mobilitat. 

En aquest cas t'aconsellem que a la matrícula marquis la contractació de l’assegurança complementària, tot i que és possible que per les característiques dels teus estudis ja et surti marcada per defecte perquè sigui obligatòria.

A l’enllaç trobaràs tot la informació, Assegurança complementària.

La matrícula a la UAB es fa per a tot el curs.

Si has anul·lat la matrícula perquè l'Oficina d'Accés Universitari (OAU) t'ha reassignat a una altra plaça a la mateixa convocatòria, tens dret a la devolució dels diners, llevat de l'import abonat en concepte de gestió de l'expedient acadèmic.

En el cas que hagis obtingut plaça de nou accés i anul·lis totalment la matrícula, només se't reserva la plaça per al curs següent en cas d'haver fet efectiu l'import de la matrícula.

Sí, es pot demanar anul·lar o modificar la matrícula.
La sol·licitud s’ha de presentar a la Gestió Acadèmica del centre, adreçada al Deganat o Direcció del centre, dins dels terminis establerts al calendari acadèmic-administratiu.
Pots veure totes les condicions que regulen aquestes sol·licituds en aquesta mateixa web.

La devolució de l'import només és possible si l'anul·lació s'ha fet per causes imputables a la UAB, o per motius de salut degudament justificats per l'estudiant.

En el moment de fer la matrícula no has de seleccionar aquesta taxa. 

Aquesta taxa només s’ha de pagar quan es modifica la matrícula.

La UAB té un protocol de canvi del nom legal al nom sentit adreçat a les persones transsexuals, transgènere i intersexuals. 
Contacta amb la teva Gestió Acadèmica i t’informarem com fer aquest canvi.

Abans de contactar amb la teva Gestió Acadèmica o amb qualsevol altre servei de la Universitat, et recomanem que consultis la informació publicada a www.uab.cat/matricula. En cas de que no trobis el que necessites, o que tinguis algun problema durant el procés de matrícula, aquí trobaràs com contactar amb la teva Gestió Acadèmica o amb el Servei més adient per a resoldre el teu problema.