Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut deCiències de l'Educació ICE

10 a la menys 9. Festival de Nanociència i Nanotecnologia

Projecte Brúixola

Contingut de l'activitat i informació del calendari

L’ICE de la UAB organitza, dins la IX Edició del Festival “10alamenys9”, un taller per apropar la Nanociència i la Nanotecnologia a l’alumnat de batxillerat de Catalunya. El Taller Argó permetrà a l’alumnat aprendre que és la Nanociència i la Nanotecnologia, quines aplicacions té i qui fa recerca i desenvolupament en aquesta àrea de coneixement. 

A més l’alumnat podrà compartir experiències i motivacions amb graduats i graduades del Grau en Nanociència i Nanotecnologia de la UAB o altres graus i màster relacionats, que donaran informació sobre les nombroses sortides professionals. 

Es tracta d’una activitat organitzada conjuntament per l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de Catalunya (ICN2), l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB/CSIC), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB/CSIC) i la Facultat de Ciències de la UAB.

L'activitat tindrà lloc el 18 d'abril de 2024 al Campus de la UAB i constarà de dues parts: una visita per grups, en algun dels 4 centres participants, i una sessió conjunta de xerrades i taula rodona al voltant de la Nanociència i la Nanotecnologia. 

La part de visites estaran programades en dos horaris diferents A i B, que haureu de triar al formulari d’inscripció. Els centres inscrits al horari A faran les visites a les 9 h i després la sessió conjunta a les 10.30 h, mentre que els centres inscrits a l’horari B faran primer la sessió conjunta a les 10.30  h  i posteriorment les visites a les 12 h. 

Les visites o tallers tindran lloc a:

 

Programa:

Torn A

9 h Recepció dels grups (Recepció entrada Nord de la Facultat de Ciències de la UAB).

9.15 h Visita o taller al centre corresponent. 

10.30 h Conferències entorn de la Nanotecnologia per part d'experts i expertes en Nanociència i Nanotecnologia. a la Sala d’actes de la Facultat de Ciències de la UAB. 

11.45 h Cloenda de l'activitat.

 

Torn B 

10.25 h Recepció dels segons 4 grups a la Sala d’actes de la Facultat de Ciències de la UAB.

10.30 h Conferències entorn de la Nanotecnologia per part d'experts i expertes en Nanociència i Nanotecnologia a la Sala d’actes de la Facultat de Ciències de la UAB.

11.45 h Recepció dels altres grups.

12 h Visita o taller al centre de recerca triat.

13.15 h Cloenda de l’activitat.

 

Cada centre de recerca acollirà per torn un màxim de 25 alumnes per sessió. 

L'activitat té una durada estimada de 3 hores. 

Data: 18 d'abril de 2024

Lloc: Facultat de Ciències de la UAB

Places limitades. S’assignaran les places per ordre de sol·licitud, tenint en compte l’aprofitament màxim de l’aforament. Màxim 2 grups per centre.Rebreu un missatge per comunicar-vos si teniu plaça o bé esteu en llista d'espera.

 

Inscripció tancada

Activitat gratuïta. 

Els centres seleccionats rebran una carta de compromís que requerirà la signatura de la direcció.