Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut deCiències de l'Educació ICE

First Literary Dates, un projecte per a fomentar la lectura i les relacions socials al voltant del llibre entre els estudiants de secundària

12 març 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Estudiants d’ESO i batxillerat tenen una cita amb els llibres i la lectura al voltant d’una taula parada pels seus professors amb menús literaris variats i nodridors. 

 

First Literary Dates

El pròxim dimecres 21 de març se celebrarà la vuitena edició del First Literary Dates, que tindrà lloc al Poliesportiu Can Ricart de Sant Adrià de Besòs. Es tracta d’una trobada d'estudiants d’ESO i Batxillerat d’11 instituts de secundària al voltant de la lectura.  

Durant mesos, a partir dels llibres que els seus professors de llengua i literatura castellanes i catalanes els han suggerit en forma de menús gastronòmics, els estudiants n’han fet les seves tries i les han degustades. Ara, en aquest aplec, podran compartir-les i parlar-ne en una gran reunió social que els permet conèixer-se i establir vincles amb altres joves basats en afinitats lectores. També durant aquesta celebració del dia 21 es lliuraran els premis als millors bibliotràilers i cartells relacionats amb les lectures que els alumnes han dissenyat. 

First Literary Dates és un projecte de foment de la lectura que la professora Rosalía Delgado va iniciar el curs 2016-2017 a l’Institut Manuel Vázquez Montalban de Sant Adrià de Besòs i que al llarg dels anys s'ha consolidat com un projecte intercentres que implica una vintena de docents i centenars d’estudiants. 

El curs 2023-2024, aquests docents, coordinats per Rosalía Delgado, s’han constituït com a seminari de treball de l’ICE de la UAB. 

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de