Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut deCiències de l'Educació ICE

Una activitat interactiva per aprendre química

16 feb. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Les jornades de Química Interactiva del programa Argó de l’ICE apropen la química als estudiants de batxillerat

 

Química interactiva notícia

Del 22 de gener al 9 de febrer estudiants de 1r i 2n de batxillerat d’instituts d’arreu de Catalunya van assistir a les jornades de química interactiva, organitzades pel Departament de Química conjuntament amb el Programa Argó de l’ICE de la UAB.   

Aquesta activitat, la qual té molt d’èxit entre els estudiants, està orientada a potenciar l’interès per la química entre l’alumnat de batxillerat a través de la participació en diferents pràctiques amb enfocament interactiu.

Enguany, les jornades es van desenvolupar als laboratoris de la Facultat de Ciències i van consistir en dues fases; la primera va ser una pràctica computacional de química virtual  i la segona va tractar-se de pràctiques experimentals al laboratori.

Les diferents activitats del laboratori portaven per títol: Detectius ambientals, El racó del detectiu, Materials polimèrics, Metalls amb memòria de forma o El racó del fred.

Els estudiants de batxillerat van poder tenir un primer contacte amb els laboratoris universitaris i els diferents procediments que s’hi fan; entre les pràctiques que es van dur a terme destaquen la creació d’un slime o de compost de luminol.

Podeu mirar aquí el vídeo resum d'aquesta edició.

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de